Et weekendophold er en perfekt mulighed, for at få lige netop det du har brug for i en weekend. Hvad end du er til oplevelser, afslapning, wellness, god mad, naturoplevelser eller noget helt sjette vil du kunne få dette med et weekendophold.

Et weekendophold er for mange mennesker et populært valg, og for mange en udbytterig minniferie, i mellem de stører ferier. Med 50+ weekender om året er der masser af muligheder for jer, for at opleve Danmark, Tyskland, Sverige eller et helt fjerde sted på en weekend.

Her på siden har vi samlet et varieret udvalg af weekendophold i det meste af Danmark. Fælles for alle weekendopholdene er at de alle byder på høj kvalitet og unikke oplevelser.

Jesperhus Feriepark

Legindvej 30
7900 Nykøbing Mors
96701400
jesperhus@jesperhus.dk
Besøg deres hjemmeside

Vil I på et hyggeligt weekendophold med hele familien og have muligheden for en aktiv miniferie? I så fald vil Jesperhus Feriepark på Nykøbing Mors være et godt valg. Her findes masser af muligheder for aktiviteter, hvor børn kan være med. Der kan bl.a. nævnes det lækre badeland. Eller rettere de lærke badeland, for der er nemlig både et indendørs og et udendørs badeland. Udover vandaktiviteter er der også både indendørs og udendørs legeland med forlystelser og junglebane med mere. Dertil kommer en børnevenlig zoo, en 4D biograf, en aktivitets- og sportshal.

Udover de mange aktiviteter og oplevelser som kan holde hele familien beskæftiget i mange weekender, giver de gode rammer i Jesperhus Feriepark muligheden for at få slappede af og komme hinanden ved som familie.

Comwell Borupgaard

Nørrevej 80
3070 Snekkersten
48380333
hotel.borupgaard@comwell.com
Besøg deres hjemmeside

I Snekkersten I Nordsjælland kan I finde Comwell Borupgaard. Et rigtigt luksus hotel som tilbyder unikke faciliteter for et afslappende weekendophold, med ro til sjællen og lækker pleje til kroppen. For blot at nævne nogle af de mange faciliteter kan nævnes AquaSpa, spaterrasse, udendørs boblebad og behandlinger.

Uanset om I ønsker et afslappende ophold, eller et mere aktivt weekendophold er der faciliteterne til det. Ved et mere aktivt weekendophold, kan Comwell Borupgaard bl.a. byde på billard, volleyball, fitness lokale, motionsture til fods eller på cykel og golf.

Vil man i forbindelse med sin miniferie i det Nordsjællandske opleve nogle af de omkringliggende seværdigheder, foreslår Comwell Borupgaard, bl.a. at man besøger Kronborg Slot, Lousiana, Karan Blixen Museet eller Experimentariumet.

Ruths Hotel

Hans Ruths Vej 1
9990 Skagen
98441124
info@ruths-hotel.dk
Besøg deres hjemmeside

Nær Danmarks nordligste punkt kan man finde Ruths Hotel. En sand perle når man snakker om weekendophold. Her vil dit ønske om en afslappet weekend blive taget yderst seriøst, og det venlige personale vil gøre sit ypperste for at din weekend bliver så perfekt som du kunne ønske. Ruths Hotel er bl.a. kendt for deres wellness, den gode mad og de mange arrangementer som bliver arrangeret af hotellet.

Et af Danmarks mest lovende talenter indenfor mad, Dennis Juhl, står som chefkok klar til at give jer en helt særlig gastronomisk oplevelse såfremt I ønsker at spise på Ruths Hotel. Men det vil være en skam hvis ikke I gør det.

Stemningsvideo fra Ruths Hotel:

Vil I have et indblik i den fantastiske stemning som hersker på Ruths Hotel, kan I med fordel se nedenstående video, som giver et godt indblik i hotellets faciliteter.

Weekendophold – hvor og hvilken type?

Et weekendophold er et oplagt afbræk fra hverdagens travle stunder. Her har I muligheden for at komme væk hjemmefra og få nogle gode oplevelser, få læst den gode bog som der ikke er tid til i hverdagen eller få en tiltrængt omgang massage og wellness. Et weekendophold giver med andre ord plads til lige netop det du/I har lyst til at lave – også endda en hel weekend.

Indledningsvist er det en rigtig god idé at afklare indbyrdes, hvilken type ophold i gerne vil opleve. Vil I have en afslappende weekend, hvor det hele foregår i jeres tempo? Eller er i mere til en weekend, hvor der foregår forskellige aktiviteter? Der er naturligvis rigtig mange muligheden uanset om I vælger det ene eller det andet. Men det giver en god idé om, hvilke type af ophold I bør kigge efter. Derudover kan det være en god idé, at overveje hvor i gerne vil hen. Her tænkes der i forhold til om det skal være Danmark eller udlandet. Hvis I vælger at opholdet skal være i Danmark, kan I også evt. overveje om opholdet skal være i Jylland, ved grænsen, på Fyn, på Sjælland eller Bornholm.

Nordjylland

Nordjylland har mange skønne hoteller, kroer og slotte som glædeligt slår dørene op for dig, din partner og evt. hele familien. Uanset om I ønsker at finde et billigt weekendophold eller ønsker luksus og gerne vil betale for det kan Nordjylland tilbyde det.

Vi har samlet lidt inspiration til oplevelser der er værd at prøve kræfter med i Nordjylland:

Grenen i Skagen

Et oplagt sted at besøge når I befinder jer på de nordligste breddegrader som Danmark kan byde på, er at lægge vejen forbi Skagen. Skagen by er i sig selv et besøg værd. Derudover byder Skagen også på grenen, som er Danmarks nordligste punkt og samtidig stedet hvor de to have Skagerrak og Kattegat mødes.

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er en velbesøgt forlystelsespark i Nordvestjylland, som så sent som i 2015 blev kåret til Europas anden bedste forlystelsespark. I Fårup vil både de voksne og børnene kunne finde forlystelser som de vil synes om. Er vejret godt kan I med fordel tage badetøj med og prøve et af Danmarks sjoveste vandland.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er et yndet seværdighed i Nordjylland og et oplagt mål for dig som tager på et weekendophold i Nordjylland. Her er det bl.a. muligt at opleve isbjørne, tigere aber og mange andre dyr. Ja faktisk er der over 1500 dyr samlet i Aalborg Zoo.

Midtjylland

Midt i den jyske muld, har I muligheden for at planlægge et uforglemmeligt weekendophold, fuld af afslapning eller et aktivt weekendophold med oplevelser og seværdigheder. En miniferie i det midtjyske vil bl.a. kunne indeholde et besøg hos et eller flere af disse tre steder:

Legoland Billund

Legoland Billund er en særdeles flot og god forlystelsespark, beliggende i det midtjyske – nærmere betegnet ved Billund nær Vejle. Har man børn i familien er Legoland et sikkert hit. Er du selv voksnet op med Legoklodser, vil du med garanti også synes om parken, så er udsmykket med Lego overalt.

Sejletur med Hjejlen

En sejletur med Hjejlen, er en god måde at opleve en stor del af Midtjylland fra vandsiden af. Sejlturen går fra Silkeborg til Ry. Når I har nydt jeres sejltur, vil det også være oplagt at ligge en tur forbi et af Danmarks højeste punkter i form af Himmelbjerget.

Mønsted Kalkgrupper

Verdens største kalkmine findes i Danmark og hedder Mønsted Kalkgruppe, og er en oplagt destination, hvis I befinder jer på et weekendophold i Midtjylland. Der er masser af muligheder for oplevelser i kalkgruppen, hvor de endeløse gange kan opleves på gåben eller i minetog, der er flagermus, der er en biograf og af og til er der også koncerter i Mønsted kalkgruppe.

Østjylland

Østjylland har mange attraktioner at byde på. Udover at I finder Danmarks næststørste by i området, vil det også være et hav af oplevelser som venter på jer. Uanset om I er til kulturoplevelser som museumsbesøg, kunst, naturoplevelser eller aktive oplevelser som forlystelsesparker. Et weekendophold i Østjylland, vil bl.a. kunne bestå af nogle af følgende oplevelser:

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er noget for sig selv. Efter at Musset igen slog dørene op i slutningen af 2014, er der sket store ændringer på museet, og det til den gode side. Moesgaard er efter ændringerne blevet et topmoderne museum, hvor der er fokus på interaktion mellem udstillingerne og publikummet. Moesgaard formidler en masse arkæologi fra Danmark, og har bl.a. udstillingen med Gravballemanden. Udover en masse dansk og nordisk historie er der fra tid til anden særudstillinger fra hele verden.

Djurs Sommerland

Et yndet oplevelsesmål, hvis man er på Weekendophold i Østjylland, og nok primært hvis man har børn med, er Djurs Sommerland. Kigger I forbi på en solrig dag, hvor temperaturen har bevæget sig op på behagelige grader kan I med fordel kigge forbi det store vandland. Har vejrguderne været knapt så gavmilde vil de mere end 60 forlystelser formentlig også kunne tilfredsstille både store og små.

Randers Regnskov

Hvis I er på et weekendophold I nærheden af Randers, vil I måske gerne nyde de eksotiske planter og dyr som Randers Regnskov kan byde på? De 3600 m2’s tropiske udstillinger tager jer til andre verdensdele og viser natur og dyr fra det meste af verdenen.

 

Vestjylland

Hvis I har bevæget jer i nærheden af Vestkysten og derved Vestjylland, er der rig mulighed for at opleve forskellige aktiviteter. Oplagt er det naturligvis at tage et kig på den spændende natur, som findes over det meste af Vestjylland.

Kystcentret Thyborøn

Kystcentret Thyborøn er en god måde at få en introduktion til den danske natur omkring Vestjylland og Vesterhavet. De mere end 5.000 m2 er fyldt op med spændende aktiviteter omkring temaet ”sand, vand og forstand”. Det er bl.a. muligt at opleve en stor del af de dyr som normalvis lever i Danmark og i de danske farevande.

Hjerl Hede

Frilandsmuseet Hjerl Hede er en aktiv fortælling om Danmarks fortid, hvor udstillingerne af Møller og Håndværk, Handel, Præsten og Degnen, Husdyrene, Hede, Skov- og Mosebrug, Haver, Stenalderboplads og Levende Bevaring fortæller en historie om en tid som for de fleste danskere ligger udenfor deres hukommelse. De gennemførte udstillinger giver en god fornemmelse af stemningen og den hverdag der engang har hersket.

Planetstien i Lemvig

Planetstien i Lemvig er jeres mulighed for at opleve hele solsystemet samlet et sted. En skalamodel i målestokken 1:1 milliard er opført, og udover de flotte planeter byder ruten på en rigtig smuk gåtur med en smuk naturoplevelse.

Sønderjylland

Planlægger I et weekendophold i de sydligste egne af Danmark, vil der her følge lidt inspiration til hvad I kunne opleve på jeres weekendophold i Sønderjylland. Sønderjylland har mange spændende seværdigheder at byde på. Hvis I har en interesse i historie er der specielt alt det om krigene med Tyskerne og alt polemikken om grænsen.

Jellingstenene

Jellingstenene er et helt specielt stykke Danmarkshistorie. En fortælling om tiden hvor Danmark blev gjort til et Kristent land. I Jelling finder man den gamle sten med de indgraverede runer, og samtidig har man muligheden for at gå på opdagelse på museet, hvor man dykke dybere i historien omkring vikingerne og da Danmark blev kristen.

Oplev Danmarks ældste by – Ribe

I forlængelse af historien med Jellingstenene og vikingerne, kan det også være oplagt at tage et smut forbi Ribe når man er på weekendophold i Sønderjylland. Ribe er nemlig Danmarks ældste by, og byder på mange spændende seværdigheder såsom vikingemarked og den store flotte domkirke.

Danfoss Universe

Danfoss Universe er uden tvivl en af Sønderjyllands største turistattraktioner. Interesserer I jer for naturvidenskaben vil et besøg hos Danfoss Universe uden tvivl være en succes for hele familien. Her har i muligheden for at gå på opdagelse i teknikkens verden, og få en forståelse for teknologiudviklingen igennem tiden.

Fyn

For mange jyder og Sjællændere er Fyn blot en ø som skal passeres på vejen til noget andet. Dette er naturligvis en skam. Fyn har rigtig mange spændende aktiviteter at byde på. Hvis I planlægger et weekendophold på Fyn kan nedenstående aktiviteter muligvis inspirere jer til nogle oplevelser.

Egeskov Slot

Egeskov Slot er et ægte og gammeldags slot som vi kender det fra historiefortællingerne. Udover selve slottet vil I også kunne kigge nærmere på en større veteranbilssamling, den fine have og mange andre særudstillinger. I nedenstående video, kan I se hvordan den spektakulære have ser ud:

H.C. Andersens hus

Er man på weekendophold i nærheden af Odense er det oplagt at lægge sin vej forbi H. C. Andersens hus, og opleve historien om en af Danmarkshistoriens største forfattere som i særdeleshed var en særlig person med en spændende historie.

Danmarks Jernbanemuseum

Interesserer I jer for teknik og mekanik vil et besøg på Danmarks Jernbanemuseum være et sikkert hit. De mere end 10.000 m2 med toge, vogne og busser byder jer til at gå på opdagelse i Danmarks offentlige transport historie.

Sjælland

Med Hovedstaden er der på Sjælland et væld af muligheder for oplevelser, og uanset hvilken salgs oplevelser I gerne vil have imens I nyder et weekendophold på Sjælland, er der rig mulighed for at finde disse. Nedenfor har vi samlet tre forslag til oplevelser på Sjælland. Måske de kan bruges som inspiration.

Nyhavn

Nyhavn er lidt af en turistmagnet og det med god grund. Hele området omkring Nyhavn er særdeles hyggeligt, og det er muligt at nyde en is eller en bid mad på en af de mange cafeer som er placeret i området.

Vikingeskibsmuseet

I Roskilde finder I en spændende bid af Danmarkshistorien i form af vikingeskibsmusset. Her er det muligt at komme helt tæt på de mange vikingeskibe og opleve den stemning der herskede tilbage i tiden, hvor vikingerne herskede i Danmark og norden.

Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke er en af Danmarks største og mest berømte domkirker. Tag et kig indenfor og oplev den flotte kirke og den imponerende arkitektur.

Bornholm

En tur til solskinsøen Bornholm kan være lige netop det weekendophold I trænger til. På Bornholm er menneskerne bare lige lidt gladere og vejret lidt bedre. Vi har samlet et par forslag til oplevelser på Bornholm. Men inden du giver dig i kast med disse, vil vi anbefale dig at se denne smukke video som viser Bornholm fra oven:

Rokkestenen

Rokkestenen på Bornholm er et yndet turistmål. Den store sten som vejer 35 tons, er blevet ”transporteret” til sit nuværende sted af indlandsisen. Det specielle ved stenen er at den kan rokke, såfremt I rokker det rigtige sted.

Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke er en gammel kirke fra år 1150. Udover at opleve den specielle byggemetode som en rundkirke er bygget på, kan I med fordel gå på opdagelse i den spændende historie som kirken rummer.

Bornholms Museum

Bornholm har også sit eget museum. Så er I på øen på et weekendophold og har tid til det, er det helt sikkert et besøg værd at kigge forbi Bornholms Museum.