fbpx

Feriecenter

Bedste feriecentre i Danmark 2024

Er du på udkig efter det bedste feriecenter i Danmark?
Her på siden har vi samlet vores bud på nogle af de bedste feriecentre i Danmark i 2024.
Lad dig inspirere til en vellykket ferie på de dejlige danske feriecentre.

Denne side indeholder reklamelinks

Enjoy Resorts Marina Fiskenæs
Hotels.com

Enjoy Resorts Marina Fiskenæs

4/5

Enjoy Resorts Marina Fiskenæs finder I beliggende i det sydlige Jylland nær Gråsten. På feriecentret finder i tid til ro, fordybelse og afslapning. I næsten kongelige omgivelser i Gråsten har I mulighed for at se nærmere på det royale resistens i form af Gråsten Slot.

Enjoy Resorts Rømø

4.5/5

På Rømø i det sydlige Jylland finder i denne perle i form af et feriecenter. Enjoy Resorts Rømø byder på et vel af muligheder for afslapning og aktiviter. Feriecentret er særligt kendt for deres wellness og spaoplevelser, hvor du og familien kan blive forkælet.

Skærbækcentret

4.5/5

Skærbækcentret er et feriecenter beliggende mellem Ribe og Bredebro i Sønderjylland tæt på Vadehavet. Netop Vadehavet må anses som værende en oplagt destination når I indlogerer jer på Skærbækcentret. Nationalparken Vadehavet byder på en unik natur, hvor I har rig mulighed for at se nærmere på det unikke dyreliv i form af fugle som flokkes.

Feriecenter Skagen Strand

4.5/5

Med sin belligenhed helt mod Nord er Fericenter Skagen Strand en sand perle for naturglade mennesker. Tæt på Danmarks nordligste punkt finder i Fericentret som har en utal af muligheder for et hyggeligt ophold.

Hvidbjerg Strand Feriepark

4.5/5

Hvidbjerg Strand Feriepark er en sand perle i det Vestjyske. Med sin beligenhed tæt på Vesterhavet finder I et væld af gode udflugter i området. Vil I underholdes på området har dette feriecenter heldigvis også rigtig meget godt at byde på.

Landal Ebeltoft

4.5/5

I Østjylland i nærheden af Ebeltoft finder i feriecentret Landal Ebeltoft som byder velkommen til en udsigt helt for sig selv. Alle feriehusene ligger nemlig med direkte udsigt til vandet.

Landal Søhøjlandet

4.5/5

I det midtjyske ikke langt fra Silkeborg finder i Landal Søhøjlandet. Et moderne feriecenter med et vel af muligheder for et underholdende ophold. Nyder I at tilbringe tid i naturen byder landskabet omkring Søhøjlandet på fremragende vandreture, eksempelvis langs Gudenåen. Er I mere til at bevæge jer på to hjul kan I også leje cykle på feriecentret og se nærmere på landskabet fra en cykel.

Landal Grønhøj Strand

4.5/5

Landal Grønhøj Strand er beliggende i Nordjylland tæt på Løkken. Med sin placering knap 500 meter fra stranden er det oplagt med gåture ved stranden eller en badetur i vesterhavet. Er I glade for sport er feriecentret et slarafenland, idet mulighederne for at prøve diverse sportsgrene er mange. Listen over muligheder er lang og tæller bl.a. indendørs- og udendørs volleyball, squash, tennis, badminton, basketball, minigolf og mange flere.

Landal Rønbjerg

4.5/5

I Nordjylland byder Landal Rønbjerg jer velkommen til et væld af muligheder. Med sin beliggenhed lige ud til Limfjorden er det oplagt at nyde noget af den flotte natur i området. Helt oplagt er det at tage på vandre- eller cykelture i det indydende landskab rundt om Landal Rønbjerg. Har I børnene med er der også oplagte aktiviteter for børn. Der kan bl.a. nævnes legepladser, klatrestativer, hoppepude og minigolf.

Landal Seawest

4.5/5

Landal Seawest er et velrenomeret feriecenter beliggende i Nørre Nebel i Vestjylland. Er I en aktiv familie vil I kunne lide Landal Seawest feriecentret som ligger klods op af Blåbjerg Klitplantage, hvilket åbner op for gode vandre- eller cykelture. Ligeledes finder I både strand og skov tæt på feriecentret.

Aktiviteter på et feriecenter

Inden I beslutter jer for hvilket feriecenter I kunne tænker at tage ophold på, er det en god idé at overveje hvilken type ferie I gerne vil afsted på. De forskellige feriecentre i Danmark har alle deres styrker og svagheder afhængigt af hvad I foretrækker.

Typer af feriecentre

 • Aktiv ferie

Mange feriecentre tilbyder muligheder for en aktiv ferie. Det kunne eksempelvis være ved at arrangere gå eller cykelture i området omkring feriecentret. Mange feriecentre, der henvender sig til den aktive familie, tilbyder også et væld af sportsaktiviter eksempelvis i sportshal.

 • Wellness ferie

Et stort antal feriecentre tilbyder en ferieform med plads til afslapning of wellness. Det foregår typisk ved at de har et stort wellness område med diverse bassiner, spabade, dampbade og adgang til behandlere.

 • Kreativ ferie

Vil I gerne udfolde eller udfordre jeres kreative sider imens I er på ferie på et feriecenter? Nogle feriecentre har specialiceret sig I at tilbyde kreative kurser. Det kunne f.eks. være adgang til workshops og værksteder hvor I kan arbejde med forskelligt håndarbejde eller udfolde jeres musikalske evner.

 • Ferie med børn

Skal I have børnene med på en ferie på et feriecenter er det oplagt at lede efter et feriecenter som tilbyder aktiviteter som børnene vil sætte pris på. Det kunne f.eks. være feriecentre med badeland, legeland, sportshal, biograf, spillerum eller lignende. Langt de fleste feriecentre har koncepter som gør det nemt at have børnene med på ferie.

 • Ferie med dyr

Skal hunden eller katten med på ferie? I så fald er det en god idé at tjekke op på feriecentrenes regler for medbragte kæledyr. Flere feriecentre tillader ikke at have husdyr med. Det kan dog lade sig gøre at finde steder hvor jeres dyr er mere end velkomne og sågar steder, hvor der er aktiviteter for dyrene.

Aktiviteter på feriecentre

 • Badeland

Mange feriecentre har badelande på stedet. Er I til ferie med badeland kan det være en fordel at se nærmere på hvilke faciliteter der tilbydes i badelandet inden I tager afsted. Det kunne f.eks. være hvilke bassiner, temperaturen på vandet i de forskellige bassiner, er der vipper, er der vand rutschebaner, er der adgang til vandlegesager, er der livredder til sted.

 • Spa & Wellness

En stor andel af feriecentrene tilbyder diverse spa og wellness oplevelser. Inden I tager på tur kan I med fordel tjekke udvalget. Hvilke bade er der adgang til? Er der spabade? Hvad med adgang til behandlere?

 • Fitnesscenter

Planlægger I at holde formen vedlige imens I er afsted på ferieopholdet? Tag et kig på de faciliteter der er i fitnesscentret. Er der løbebånd, kondicykler, stepmaskiner, romaskiner, håndvægte? Kvaliteten af udstyret kan ligeledes svinge markant fra feriecenter til feriecenter. Sørg for at se på billederne inden I beslutter jer.

 • Legeland

Mange feriecentre har legelande til de mindste i familien. I kan med fordel tjekke om der er adgang til både indendørs og udendørs legepladser så børnene har nogle sjove aktiviteter at give sig til uanset vejret.

 • Kreative værksteder

Få feriecentre tilbyder muligheden for kreative workshops eller værksteder hvor I kan prøve kræfter med diverse kreative opgaver. Sørg for at tjekke feriecenterets aktivitetskalender inden I tager afsted for at se om der er særlige kreative arrangementer imens I opholder jer på stedet.

 • Sportshal

Er I til en dyst i badminton eller er ungerne til fodbold? En del feriecentre har sportshaller og arrangere forskellige sportsarrangementer i løbet af ugen. Tag et kig på kalenderen hos feriecentret for at se jeres muligheder. Og husk at pakke sportstøjet.

 • Restauranter

De største feriecentre har ofte en restaurant på stedet, hvor I kan nyde noget god mad og drikke. Kvaliteten svinger dog meget fra sted til sted. I kan med fordel læse nogle anmeldelser af stedet inden I møder op. Alternativt vil I ofte kunne finde restauranter i områderne omkring de danske feriecentre.

 • Biograf

Udvalgte danske feriecentre har egne biografer hvor I har mulighed for at tilbringe en hyggelig aften i løbet af jeres ophold. Andre har adgang til børne ”bio” hvor der vises film for de mindste.

 • Bowling

Nogle af de store feriecentre har egne bowlingbaner, hvor I kan udfordre hinanden i familien i en dyst om at tage kegler.

 • Naturoplevelser

Langt de fleste danske feriecentre er placeret i nærheden af vandet og omgivende af smuk natur. Det er en oplagt mulighed for at gå på opdagelse i den smukke danske natur! Tilmed er der af og til arrangeret guidet ture rundt om feriecentret. Hvad venter I på? Den danske natur venter på jeres besøg.

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad er et feriecenter?

Et feriecenter er en gruppe af huse eller lejligheder som administreres fra centralt hold. Typisk er der adgang til diverse fællesaktiviteter såsom badeland, sportshal, restaurant eller lignende.

Hvad koster et ophold på et feriecenter?

Prisen for et ophold på et feriecenter varier fra få hundrede kroner per nat og op til flere tusinde kroner afhængigt af placeringen og hvor luksøriøst opholdet er.

Må man tage kæledyr med på feriecenter?

Et ofte stillet spørgsmål er om man må have kæledyr med på et ophold på et feriecenter. Svaret er at det afhænger af det enkelte feriecenters politik. Det er muligt at finde feriecentre hvor I gerne må have jeres hund med.

Hvad er forskellen på ferie i sommerhus og i et feriecenter

Et ofte stillet spørgsmål blandt folk der overvejer at tage på ferie i et feriecenter er, hvad forskellen egentlig er mellem at tage på ferie i et sommerhus og et feriecenter. De største forskelle ligger i mulighederne for aktiviteter. De fleste feriecenter tilbyder en lang række forskellige aktiviteter som du og din familie kan foretage jer i løbet af jeres ophold på feriecentret, hvilket ikke er muligt på samme måde når I lejer et sommerhus.