I en stresset hverdag kan det til tider være svært at huske at få koblet helt af, så pulsen bliver sænket, og hovedet får lov til at slappe af. De fleste personer – hvad end man er studerende, et forældrepar eller andet – kender til den hektiske hverdag, hvor man kommer hjem fra skole eller arbejde, hvorefter man har nye gøremål at give sig til.
For nogle er end ikke weekenderne egentlige frirum, da disse er booket med øvrige planer, hvorfor der ikke rigtigt forekommer mange øjeblikke i ugen, hvor afslapningen for alvor kan ske.

Derfor kan det være særdeles velvalgt at tage på et længe ventet slotsophold her i Danmark, hvor man sammen med sin kære kan lade batterierne op på ny.
Danmark er nemlig tætpakket med romantiske og hyggelige slotte, der spreder sig udover det meste af landet, hvor man ligeledes kan nyde de idylliske og rolige omgivelser, der minder om alt andet end hverdagens stress.

Slotsophold er således blevet yderst populære i de senere år, hvor mange gerne kører væk fra eget hus for virkelig at slappe.
Der er rig mulighed for at finde et slot i ens umiddelbare nærområde, ligesom man også med fordel kan tage turen over en længere distance til et slot i en anden af landets regioner.
I det næste stykke vil vi præsentere nogle af de fantastiske slotte, som Danmark byder på, hvor du kan læse mere om det enkelte slot, hvor det ligger, og hvorfor dette kan være værd at overveje for dig.

Havreholm Slot

Klosterrisvej 4
3100 Hornbæk
49758600
havreholm@havreholm.dk
Besøg deres hjemmeside

I det skønne Nordsjælland finder vi det populære Havreholm Slot, der i dag er et udbygget og moderne hotel- og konferencested beliggende i historiske rammer.
Slottet ligger blot 40 minutter nord for landets hovedstad omgivet af 30 tønder fredet park, skov, eng og sø. Derfor er der rig mulighed for hyggelige gåture i det omgivende landskab, der er roligt og langt væk fra hverdagens stress og jag.
Ikke langt væk derfra ligger Klosterris Hegn, der er et af Nordsjællands smukkeste områder med masser af skov og åbne vidder.

Selve slottet er blot tilbage fra 1872, hvorfor der er tale om et relativt ungt slot, hvilket også kommer til udtryk i slottets udseende.
De hyggelige gæstehuse, som man overnatter i, er tilmed indrettet i lyse farver og i afslappende stil, hvorfor det egner sig til en ægte getaway.
Hvert gæstehus inkluderer en stor dobbeltseng, badeværelse, egen balkon eller terrasse med udsigt til den skønne, nordsjællandske natur og mere til.

Endvidere giver slottet rig mulighed for at tage på udflugter, hvor man eksempelvis kan besøge København, hvis man kommer langvejs fra, ligesom der også er mere lokale attraktioner som eksempelvis en golfbane og skønne parker.

Broholm Slot

Broholmsvej 32
5884 Gudme
62251055
bro@broholm.dk
Besøg deres hjemmeside

På Broholm Slot i Gudme på Fyn oser det af romantik og nostalgi, og stedet har masser af fantastisk historie over sig.
Man træder ind i en spændende odyssé, der spænder over næsten 700 års Danmarkshistorie, der går helt tilbage til Kong Christoffer den Anden og op til vores egen Margrethe d. 2, hvorfor det spænder over imponerende 30 konger og to dronninger.

Ydermere har blandt andet H.C. Andersen også brugt en længere periode af sit liv på Broholm Slot, ligesom der også spekuleres i slottet som den verdenskendte forfatters fødested.

I dag er Broholm Slot et yndet sted at tage hen for hyggelige ophold, hvor det næsten er som at vågne i baronens egen seng om morgenen.
Værelserne og mini-suiterne afspejler den overlegenhed og pompøse indretning, der kendetegnede overklassen i tidligere århundrede, hvilket er legemliggjort i lækre materialer, smagfuld indretning og andet stilfuldt inventar.

Et ophold på Broholm Slot er derfor en helhedsoplevelse, hvor der også er mulighed for at nyde slottets idylliske park, voldgraven rundt om slottet, herregårdssøen og en nærliggende vandmølle.

Holckenhavn Slot

Holckenhavn 1
5800 Nyborg
65313105
info@holckenhavn.dk
Besøg deres hjemmeside

Holckenhavn Slot ligger i Nyborg Fjords udmunding i naturskønne omgivelser, hvor den fynske bugt viser sig fra sin allerbedste side. Her kan man  nyde den flotte udsigt til Storebælt, mens man befinder sig lige i midten af Danmark.

Holckenhavn Slot er et familiedrevet slot, der har været i slægten Holcks eje siden 1672, og det drives i dag i imponerende 14. generation af Christina og Dennis Hou Holck.

Slottet råder over et stort antal nyrenoverede værelser, og slottets smukke ydre komplimenteres derfor af dets smukke indre. Værelserne er godt indrettet med lyse elementer og møbler, og den overdådige indretning har en rød tråd med den øvrige del af slottet, hvor store dele af dette fortsat er indrettet, som det var i det 17. århundrede.

Store Restrup Slot

Restrup Kærvej 10
9240 Nibe
98341888
restrup@slotshotel.dk
Besøg deres hjemmeside

Ikke langt fra den smukke Limfjord finder vi Store Restrup Slot. Slottet byder på hele 48 værelser, der er fordelt i hovedbygningen og sidebygningen, der begge tilbyder både himmelsengsværelser og suiter.

Store Restrup Slot har ligeledes sit eget køkken, hvor kokken hver dag laver lækre menuer med årstidens friske råvarer, hvorfor man også kan regne med en lækker kulinarisk oplevelse, når man ligger vejen forbi Store Restrup Slot.

Det hvide slot er på idyllisk vis omgivet af vand og smuk natur, hvor man kan nyde hyggelige gåture i skoven, ligesom man også kan vælge at tage på ture til den lokale storby, Aalborg, eller andre nordjyske seværdigheder.
Slottet er nemt at komme til, hvis man kommer langvejsfra, via den nordjyske E45.

Dronninglund Slot

Slotsgade 8
9330 Dronninglund
98843300
slot@dronninglund-slot.dk
Besøg deres hjemmeside

Blot 30 km nordøst for Aalborg finder vi dette 800 år gamle slot, der har en imponerende historie bag sig.
Dronninglund Slot har tidligere været ejet af kongehuset, adlen, landskendte herremænd og andre parter, hvorfor man i den grad kan mærke historiens vingesus, når man begiver sig rundt på dette slot i Vendsyssel.

Meget vand er løbet gennem åen siden, og det tidligere nonnekloster er  i dag et yndet sted at tage hen på slotsophold, ligesom Dronninglund Slot i dag også anvendes til eksempelvis kurser og konferencer.

Slotsopholdene på Dronninglund Slot er yderst populære, da slottet byder på et lækkert køkken med gastronomi i særklasse, ligesom der også er rig mulighed for at tage en kort køretur til Skagen, Aalborg, Løkken eller en anden by i det nordjyske.

Mere information om slotsophold i Danmark.

Vores smukke land byder altså på tilsvarende smukke slotte over hele landet, og der er rig mulighed for at finde et slotsophold, som passer til den type weekendophold, man ønsker sig.
I det nordjyske kan man nyde, at man er tæt på hav og strand, og man er aldrig længere væk end en kort køretur, før man står på den smukke og vilde vestkyst.
Eller man kan vælge at tage til Fyn, der er lig masser af idyl på smukke slotte omgivet af voldgrave og herregårdssøer i et ægte 1800-tals landskab.
Og Sjælland byder ligeledes ind med fantastiske slotte, der er nemme at komme til, men sværere at komme væk fra igen på grund af den romantiske indretning og fantastiske beliggenhed tæt på masser af seværdigheder.

De enkle slotte har sine egne særpræg, og på trods af den høje kvalitet blandt slotte i Danmark, er der fortsat forskelle imellem slottene.
Det er derved op til dig, om du ønsker et slot, hvor værelserne er uimodståelige, og hvor din partner og dig kan bruge masser af tid på at koble af på værelset.
Eller I kan vælge et slot, hvor der er fokus på gastronomien, naturen og hyggen, når man virkelig ønsker at forkæle sig selv med lange gåture, afslapning i skoven og fantastiske madoplevelser om aftenen.
Vi håber derfor, I vil kigge nærmere på nogle af de fantastisk mange slotte, som Danmark har at byde på.
I de andre kategorier vil vi gå i dybden med slottene, du finder i Jylland, på Fyn og på Sjælland, således du kan blive klogere på hvert enkelt af dem, ligesom vi også fortæller om fordele og seværdigheder i hver af de forskellige regioner.