Vil du ud og smage på lidt af en kulturhistorisk tradition er et kroophold et godt valg. Kroerne har eksisteret i mange hundrede år i Danmark og har en masse spændende aktiviteter, historier, mad og drikke at byde på.

På denne side har vi samlet nogle af de bedste kroer i Danmark. Vi håber at denne guide kan hjælpe dig til valget af den rette kro for dig/jer:

Rold Storkro

Vælderskoven 13
9520 Skørping
98375100
roldstorkro@rold.dk
Besøg deres hjemmeside

Omgivet af Danmarks største skov ligger Rold Storkro. En kro der er velset og har vedholdt popularitet siden 1958. Det har den grundet sin gode service, det kvalitetsfulde køkken og de smukke omgivelser. Rold Storkro er kroen til dig, der elsker den gode beliggenhed og sætter pris på, at du er værdsat som gæst.

Menukortet er udsøgt og byder på moderne mad såvel som klassiske danske retter. Derudover er der et stor udvalg af smørrebrød og frokostmuligheder, og det må anses som en umulighed at gå sulten i seng. Der kan bookes særlige weekendophold, som sætter dine krav og behov forrest. Værelserne findes i mange størrelser og kan vælges efter, hvad der er mest optimalt og dig og dine nærmeste.

Naturen rundt om Rold Storkro giver mulighed for masser af aktiviteter. Man bør ikke snyde sig selv for at gå en tur i den store skov, hvor idylliske omgivelser findes. Men hvis man er mere til aktiviteter med gang i, så er skoven perfekt til at køre mountainbike i. Hvis det er aktuelt for dig, kan du booke det på kroen, men skal gøre det i god tid. Minigolf og en tur i Rebild Bakker er også nærliggende og gode aktivitetsmuligheder til dig, der har familien med på kroophold.

Klitgaarden – Henne Strand

Porsevej 19 B
6854 Henne
75255049
kontakt@axelgaard.org
Besøg deres hjemmeside

Klitgaarden er en af de få, der er tilbage af sin slags. Et badehotel på gammel traditionel vis der byder på kvalitet, charme og en meget overkommelig afstand til vandet. En ideel mulighed for det romantiske kæresteophold eller den lidt alternative familieferie. Mulighederne er mange på Klitgaarden.

Når du lejer dig ind på Klitgaarden, så får du din egen lille lejlighed med terrasse, bad og toilet, TV og internet. På badehotellet findes der også et fælles spiseareal, hvor der kan nydes et godt måltid mad. I forbindelse med den er der også en whiskystue, hvor dagen kan sluttes af med manér i godt selskab med familien og en drink.

Ikke mange minutters gang fra stedet ligger det jyske Vesterhav. Her kan man gå en tur ved vandet eller tage en dukkert, hvis årstiden tilbyder det. Men stedet er ikke isoleret fra omverdenen, og ligeledes skal du ikke gå langt, hvis du ønsker liv med café, restaurant og butikker. Klitgaarden er alle tiders mulighed for det charmerende og alternative ophold på et ægte badehotel.

Refborg

Buen 6
7190 Billund
75332633
mail@refborg.dk
Besøg deres hjemmeside

Refborg er en nyrenoveret kro, der tidligere gik under navnet Billund Kro. Stedet er essentielt for dig, der gerne vil blande en familieweekend med et rigtigt krophold. Refborg ligger placeret meget tæt på børneaktiviteter, der vil være et besøg værd.

Legoland og Lalandia som er favoritter hos de fleste børn ligger kun et par kilometer væk, og derfor ville det være oplagt at besøge den fascinerende forlystelsespark eller det store vandland. Hvis shopping og bylivet er på menuen, så ligger Billund kun et stenkast væk, hvor der vil være rig mulighed for at få smagt på lidt byliv.

Når en lang dag med aktiviteter og sjov går på hæld, så kan du nyde familiens selskab på Refborg. Det nye gastronomiske sted Spiseriet, som hverken vil kendetegnes som en restaurant eller café, er garant for nogle gode og personlige madoplevelser. Værelserne er af høj standard, da 26 af dem blev totalrenoveret i forbindelse med åbningen i maj 2015.

Schackenborg Slotskro

Slotsgaden 42
6270 Tønder
74738383
schackenborg@slotskro.dk
Besøg deres hjemmeside

I Møgeltønder finder man en kro, der kommer så tæt på kongelige standarder som muligt. Prins Joachim boede der selv i perioden fra 1995-2014, så der er ingen tvivl om, at Schackenborg Slotskro er noget af det ypperste, man finder i landet.

Schackenborg Slotskro beskrives som et sted, der er taget ud af et eventyr. Med højt til den åbne himlen og den brostensbelagte slotsgade, hvor ænderne frit vandrer rundt, kan omgivelserne godt virke lidt surrealistiske. Men det er kun landskabet. Inden for murene finder man nemlig en standard, som er meget høj og kvalitetsfyldt.

Værelserne giver med sine mange størrelser alle adgang til kroen. Så uanset om du er på kroophold alene, med kæresten eller har taget familien med, så findes der et værelse til jer, hvor I alle kan bo sammen. Som gæst vil du opleve fri parkering, internet, mulig bagageservice og udlåning af ekstra dyner og morgenkåber. Kroens gastronomi er meget velanset, og her kan der nydes mad efter de tre principper ’enkelthed, egensmag og omhyggelighed’ uanset tidspunkt på dagen.

Herløv Kro

Herlev Torv 9-11
2730 Herlev
44940003
booking@herlev-kro.dk
Besøg deres hjemmeside

Midt i den københavnske bydel Herlev ligger Herløv Kro. Kroen har en gammel historie, der går helt tilbage til 1863 fra dengang, hvor navnet på byen var Herløv. Det navn har stedet bevaret, og kroen emmer af nostalgi, krohygge og god mad.

Kroen har forstået at følge med samfundets udvikling, og derfor har værelserne, der findes i flere størrelser, også både fladskærms-TV, internet, minibar, safetybox og eget badeværelse. Dertil findes der restaurant Leslie, som byder på moderne mad, men også traditionelle danske retter.

Herløv Kro er den oplagte mulighed for dig, der gerne vil udforske København, men stadig bo på et sted med personlig og hygge. Hovedstaden byder på et hav af attraktioner som f.eks. Rådhuspladsen, Parken og Den Lille Havfrue. Mere end en million mennesker bor i København, så der er garanti for en hyggelig storbysatmosfære, der krydret med kost og logi på Herløv Kro danner rammen for et godt kroophold.

Kroophold – En kroferie der passer til dig

Et kroophold kan være en tiltrængt pause fra hverdagens stress og jag og fungere som en genopladning af ens egne batterier. Med en kroferie får du/I muligheden for at få et utal af oplevelser på kort tid. Uanset hvilket slags kroophold I er til, vil i med garanti kunne finde et som matcher jeres behov.

Afslappende kroophold

Hvis I trænger til et afslappende kroophold, hvor I kan slappe af og blive forkælet er der mange muligheder. Hvad end I ønsker et ophold med massage, wellness, spa eller musik. Mulighederne er mange og det er kun fantasien der sætter grænser. Når man er på en kroferie er det naturligvis også muligt at benytte sig af de faciliteter der tilbydes i området omkring kroen, hvorfor I ikke skal fortvivle hvis ikke kroen tilbyder alle de faciliteter som I godt kunne tænke jer.

Aktive kroophold

Mange kroer tilbyder en aktiv kroferie, hvor I har muligheden for at opleve diverse oplevelser og være aktiv. Det kunne bl.a. være ved at dyrke fitness, spille golf, tennis, volleyball eller andre sportsgrene. Flere kroer er ofte placeret i smukke naturopgivelser, hvorfor det også er oplagt at gå en tur, løbe en tur eller tage en tur på en cykel.

Er I til kulturelle oplevelser eller mangler I inspiration til hvad der er værd at opleve lige netop der, hvor jeres kroferie finder sted kan I finde en masse inspiration på VisitDenmarks hjemmeside.

Billige Kroophold – Tilbud på Kroophold

Er I på udkig efter et billigt kroophold? I så fald er der flere måder hvorpå dette kan opnås. Hvis I er ude i god tid, vil I af og til kunne få et kroophold på tilbud og spare endog mange penge på opholdet. En anden mulighed er at tage et kig på flere af dealsiderne her I Danmark, der vil der af og til være kroophold på tilbud, hvor det er muligt at spare mange penge og købe et billigt kroophold. Man skal dog være opmærksom på at der ofte er visse begrænsninger for, hvornår opholdet skal finde sted. Ligeledes er der også ekstra tilkøb som man gerne vil have med, hvilket kan gøre at kroopholdet slet ikke bliver så billigt som først antaget.

Kroens historie

Det hører de gamle traditioner til. Traditioner som bliver mere og mere usynlige i det danske samfund, der buldrer derudaf med rekordfart. Kroopholdet er blevet erstattet af hoteller, den gode traditionelle kromad er blevet byttet ud med det mere fancy og internationale, mens den hyggelige krostue har måtte bukke under for den mere stilrene lounge. Men der findes steder i landet, som holder liv i de gamle kronormer, og dem skal man besøge. Måske bliver det for sent en dag.

Hvad kan et kroophold?

Mange vil sikkert undre sig. Hvad er det, som et kroophold kan, og hvorfor skal det vælges frem for hotellet? Et godt spørgsmål der kræver et godt svar. Men et godt svar findes der. Kroen har først og fremmest noget at fortælle. Den har en historik, og kroejerne sætter en stor ære i at have stedet. Det personlige touch som man får på en kro, kan man ikke få andre steder, og kroopholdet vil være en mindeværdig oplevelse.

Dertil så er kroen en dansk klassiker, hvor man kan stoppe op og tage temperaturen. På en kro behøves det ikke at gå så stærkt, og her er der mulighed for at få dæmpet stressfaktoren, som den travle hverdag skyder i vejret. Mange kroer har en god beliggenhed væk fra storbyens larm, og det er kun sundt at komme lidt væk fra de forjagede og trivielle omgivelser. Kroen giver dig tid til at slappe af i dit tempo, og du vil opleve en personlig og god service fra stedet, som er stolte af at have dig boende.

Den traditionelle danske kromad

I et samfund hvor den internationale gastronomi har taget over, holder kroerne fast i de klassiske traditionelle danske retter, som er en døende race. Men paradoksalt nok jubler mange af os alligevel, når vi hører, at menuen står på kartofler med brun sovs eller tarteletter med høns i asparges. Vi spiser det bare ikke særlig tit. Måske er det for tidskrævende og besværligt at lave i den travle hverdag, men her kan vi være glade for kroens eksistens.

På en kro er det allervigtigste maden. Derfor vil du på langt størstedelen af de danske kroer også kunne sætte tænderne i noget yderst velsmagende dansk mad. Her skal du ikke tænke på, om du har tid eller kræfter nok, for personalet sætter en stor ære i at lave maden til dig. Der er immervæk ikke mange danskere, der ikke kan lide dansk mad lavet fra bunden. Kroopholdet giver dig det bedste fra det gamle danske køkken.

Overvej kroen som alternativ

Når man skal på weekendophold rundt omkring i landet, så er overnatningsmulighederne sjældent til diskussion. Det bliver et hotel af en art med tæt beliggenhed til byen eller det område, som nu er tiltænkt. Mange overvejer ikke, at der som oftest er en kro som alternativ, og at kroen giver nogle helt andre personlige og kulturelle oplevelser. Bevidstheden om kroens fortsatte eksistens er hos den almene dansker lille. Oftest giver kroen mere frihed og ro til dit ophold, som er med til at gøre turen bedre, og derfor bør man tænke sig en ekstra gang om, inden man booker sit ophold.

Kroens høje standard

Hvis man skænker kroen en tanke, så vil man også overveje, hvor god en kro er kontra et hotel. Der er ingen tvivl om, at hotellet lyder mere attraktivt, men det må siges at være en udbredt misforståelse, at det rent faktisk forholder sig sådan. De danske kroer har en meget høj standard, både når det kommer til værelser, gastronomi og beliggenheden. Sidstnævnte er oftest bedre end på byens larmende hotel, da kroen tit er placeret væk fra byen eller i et skønt naturområde. Derfor giver kroens placering også en anden mulighed og dimension.

Værelserne på kroen er sikkert af bedre standard end på mange hoteller, og generelt fejler faciliteterne ikke noget. Der er på stort set alle kroværelser eget bad og toilet, internet og TV. Mange steder findes der også elkedel, altan og safetybokse.

Den største forskel ses dog i køkkenet. Kromaden er lavet med kærlighed fra bunden og med anvendelse af de bedste råvarer. Der er stor glæde ved at servere et kvalitetsmåltid til den sultne gæst, og derfor er det også et must, at man spiser på kroen restaurant, når man anlægger visit. Der bliver sjældent gået på kompromis med kroens vigtigste område.

Det planlagte kroophold

Det er meget normalt, at kroen har pakkeløsninger til dig, der ønsker en bestemt type ophold. Disse pakkeløsninger findes i alle anordninger og sikrer dig, at du ikke har for meget at tænke på, når du skal på kroophold. Derfor skal du ikke bruge kræfter på at konstruere din weekend. Din tid kan bruges på noget vigtigere.

Den mest normale type ophold er det romantiske weekendophold, mens wellness- og gastronomiopholdet også ses som hverdagskost blandt mange kroer. Hvis du alligevel havde tænkt på et ophold i den kategori, så er det oplagt at vælge kroen frem for hotellet. Her får du mere personlighed, afslapning og en fantastisk service i omgivelser, der oftest er udsøgte.

Er du golfinteresseret, ses det også flere og flere steder, at der er mulighed for at kombinere golf- og kroophold. Kroerne har tit samarbejde med de nærtliggende klubber, og her vil det være muligt at booke et særligt golfophold, hvor kroen sørger for forplejning, logi og en greenfeebillet, så du kan spille på de omkringliggende baner.

Kroer findes nær aktiviteter

At kroer kun findes i små intetsigende landsbyer, og hvor kragerne vender er en myte, der kan afkræftes. Der findes utallige af kro tæt på nogle af landets førende aktiviteter og byer, og derfor skal kroen også ind i billedet som en overvejelse, når det logerende sted skal besluttes.

Kroerne rundt omkring i landet har alt fra enkeltmands- til firemandsværelser, så uanset om du er børnefamilie eller par, så er der en kro, der kan opfylde dine behov. Efter en lang dag med mange mennesker ved en turistattraktion kan det være rart at overnatte et sted, hvor ro og fred findes. For selvom kroerne ikke ligger meget yderligt, så har de fleste en beliggenhed væk fra byens larm, men stadig i en meget overkommelig køreafstand. De findes lige uden for landets storbyer, og der forekommer med garanti en kro, der ligger i en overskuelig kørselsafstand fra landets førende attraktioner.

Helhedsindtrykket

Der er noget særligt og specielt over en kro. Efter et krobesøg vil forståelsen for, at de danske kroer er noget, der skal værdsættes være stor. Den nostalgiske og næsten filmagtige følelse kroen giver med dens personlighed og historie er ikke noget, som kan erstattes af noget andet. Helhedsindtrykket med gæstfriheden, beliggenheden, den danske mad og den behagelige stemning bliver rørt sammen i en stor gryde, der bliver ingrediensen på en oplevelse, man gerne vil have igen.