Se de populære weekendophold ved grænsen på denne side.

Den dansk-tyske grænse har en lang historie bag sig. En historie, som mange hver dag drøner forbi i jagten på billige øl i grænsebutikkerne og sol og sommer nede i Sydeuropa. Der er ikke mange, der lige har tid til at stoppe op og dykke ned i den historie, der gemmer sig i det sønderjyske. Og det er en skam.

Bare et enkelt weekendophold ved grænsen kunne give en masse interessante historier og byde på en smuk natur og flotte omgivelser, som man samlet ikke kan finde mange andre steder i landet. Har du endnu ikke taget dig tid til at stoppe op, inden vejen går over grænsen, er det måske nu, du skal booke dit weekendophold i det historiepræget område.

Spring direkte ud i et udvælgelsen, og se oversigten over populære weekendophold ved grænsen med et klik her.

Schackenborg Slotskro

Slotsgaden 42
6270 Tønder
74738383
schackenborg@slotskro.dk
Besøg deres hjemmeside

Er du på udkig efter en særlig og unik oplevelse, finder du de optimale rammer for det på Schackenborg Slotskro. Her kan du se frem til et lidt anderledes weekendophold, da det er sjældent, man får lov til at lade sig indlogere på en slotskro af denne kaliber.

På Schackenborg Slotskro vil du altid blive budt hjerteligt velkommen, og du vil på kort tid finde dig godt tilpas på et af de mange luksuriøse værelser, der alle er beliggende på eller omkring slotskroen.

Økologien og lokale råvarer er i højsædet, når kroen byder på middag, hvor du kan opleve smagen af Møgeltønder. Der er ikke sparet på noget, når du sætter dig til bords, og alt bliver sat ind for at du skal få en behagelig og rar oplevelse, når du gæster kroen.

Hotel Tønderhus

Jomfrustien 1
6270 Tønder
74722222
info@hoteltoenderhus.dk
Besøg deres hjemmeside

På Hotel Tønderhus er det dansk, når det er bedst. Dannebrog blafrer, når du triller ind på den lille parkeringsplads, og du bliver taget imod med åbne arme, når du træder ind i receptionen. Her kan du roligt være sikker på at få et par behagelige dage i den sønderjyske landsby.

Værelserne på Hotel Tønderhus er små og kompakte, dog med en overflod af charme og hyggelig atmosfære. Hvis de almindelige værelser ikke er nok, kan du jo også altid booke brudesuiten, hvor der burde være rigeligt med plads til at få et ganske fortræffeligt weekendophold.

Når den velsmagende mad skal nydes, kan dette foregå i den overdækkede glasveranda, eller måske endda ude på terrassen. Den kan dog også indtages i rolige omgivelser inde i selve restauranten, hvis man skulle have lyst til det, i tilfælde af at vejret ikke skulle være oplagt til udendørs spisning. Lokale råvarer er en kerneingrediens i køkkenet, og du kan se frem til at smage på både kendte klassikere og mindre kendte egnsretter, når Hotel Tønder byder dig varmt velkommen.

Benniksgaard Hotel

Sejrsvej 101
6300 Gråsten
74650949
info@benniksgaardhotel.dk
Besøg deres hjemmeside

Vil du have luksuriøse rammer ud over alle kanter, vil du finde dig godt tilpas på Benniksgaard Hotel. Her er der mulighed for både at booke et almindeligt weekendophold med en enkelt overnatning, eller et forlænget et af slagsen hvor der er plads og tid til fordybelse og velvære.

På Benniksgaard Hotel er du i fokus, og det er vigtigt for hotellets personale, at du kommer til at føle dig godt tilpas under dit ophold. Der skal være plads til, at alle kan være sig selv, og du kan være sikker på at blive mødt i øjenhøjde, når du stifter bekendtskab med hotellets søde ansatte allerede den første gang.

Restauranten på hotellet er værd at skrive hjem om, og du vil blive mødt af en lækker menu bestående af klassiske, men dog rustikke retter, som alle er blevet kælet for, selv ned til mindste detalje, af det dygtige køkkenpersonale.

Stemningen fra det tidligere landbrug, der lukkede og slukkede i 1997, findes stadig på gården, og med en udsigt til Flensborg Fjord er de landlige rammer sikret. Ingen tager fra Benniksgaard Hotel uden et smil på læben og i sindet.

Hotel & Restaurant Fakkelgaarden

Fjordvejen 44
6340 Kruså
73678300
info@fakkelgaarden.dk
Besøg deres hjemmeside

Et weekendophold på Hotel & Restaurant Fakkelgaarden er til dig, der gerne vil være sikker på at få en god tur. Restauranten er altid klar med en god menu efter en lang og oplevelsesrig dag, og skulle du hen af aftenen blive træt, kan du trække dig tilbage i de skønne værelser med en fabelagtig udsigt over Flensborg Fjord.

Enkelte af de fornemme gemakker er sågar også udstyret med egen terrasse, hvor I med et afkølet glas vin sammen kan sidde og nyde dagens sene timer, mens I lægger planer for, hvad der skal ske den efterfølgende dag.

Tager du dine vandrestøvler med på weekendopholdet, kan du se frem til at lufte dem på den nærliggende Gendarmsti. En 74 km lang vandresti langs den dansk-tyske grænse der kan imponere alt og alle, der skulle få lyst til at gå enten den hele eller blot et stykke af ruten.

Hotel Frøslev Kro

Vestergade 3
6330 Padborg
74673204

Besøg deres hjemmeside

I Sønderjylland finder man Hotel Frøslev Kro, som med sin historiske charme og smukke bygninger også kandiderer til rollen som vært for dit weekendophold ved grænsen. Og med både restaurant samt smukke naturomgivelser vil du nemt kunne nyde et par rolige dage på Frøslev Kro.

På kroen står de altid klar med et værelse til dig, der sætter pris på fred og idyl, og som gerne vil kunne genoplade kroppen til næste dags udflugter. Med udsigt til smuk natur fra de fleste værelser finder man nok ikke noget mere hyggeligt sted nær grænsen at tilbringe nætterne på sit weekendophold.

Når du booker værelse på Frøslev Kro, er morgenmaden med i prisen. På den måde kan du være sikker på, at du aldrig starter dagen ud på tom mave. Og du kan være sikker på at have energi nok til at spadsere eller køre ud i de grønne omgivelser, som kroen ligger placeret midt i.

Bov Kro

Hærvejen 25
6330 Padborg
74671332
info@bovkro.dk
Besøg deres hjemmeside

Vil du bo på en kro, der har historien i orden, og vis vægge har lagt øjne og ører til lidt af hvert igennem de sidste 400 år, er Bov Kro det naturlige valg for dig. Med en placering i udkanten af Padborg er grænsen i bogstaveligste forstand ikke meget mere end få hundrede meter derfra.

Værelserne på Bov Kro er en blanding af både historiske rammer og moderne strøg, som i sammenblandingen giver dig et komfortabelt og behageligt ophold. Der er bløde senge, karakteristiske stole og lyse vægge, som gør det nemt for dig at falde til ro, når du ankommer på Bov Kro.

I nærheden af kroen ligger der mange spændende seværdigheder og attraktioner, som du kan komme ud at opleve. Kort derfra ligger blandt andet Frøselvlejren, som med sin barske fortælling er en oplevelse værd. Derudover finder du seværdigheder som Gråsten Slot, Danfoss Universe og Historiecenter Dybbøl Banke, som tager dig direkte med tilbage til 1864 og de mange skæbnesvangre historier derfra.

Rudbøl Grænsekro

Rudbølvej 36
6280 Højer
74738263
rudbol@rudbol.dk
Besøg deres hjemmeside

Når du skal på et weekendophold ved grænsen, vil du finde stor glæde i at booke dig ind på Rudbøl Grænsekro, der ligger et stenkast fra den dansk-tyske grænse. Her bliver alle dine sanser aktiveret, og du kan se frem til et par dage med gourmetmad, naturskønne ture og en gæstfrihed ud over alle grænser.

På et 2-dages weekendophold på Rudbøl Grænsekro kan du glæde dig til at nyde eftermiddagskaffen sammen med ægte hjemmebag, og den smagfulde 3-retters menu følges op af både dans og musik, hvor alle kan være med.

Kroen giver dig også mange udflugtsmuligheder. Naturglade mennesker kan komme helt tæt på både fuglelivet og lystfiskeriet, som trives i stor stil i netop dette område. Der arrangeres også dagsudflugter over grænsen til mange af de skønne og historiske seværdigheder, der befinder sig over på den anden side. Alt i alt kan du være sikker på, at det bestemt ikke bliver kedeligt med et ophold på Rudbøl Grænsekro.

Weekendophold ved grænse – Oplev den dansk/tyske idyl

Man kan ikke betvivle skønheden, der opstår overalt i det naturskønne grænseland. Her er alt, hvad man kunne tænke sig – og lidt til. Kroer, gårde og hoteller byder alle på gastronomiske specialiteter og grønne omgivelser, som du aldrig har oplevet dem før.

Vælger du at tage på et weekendophold ved grænsen, må du ikke snyde dig selv for at få 1864-fortællingen endnu engang. Det er en af de mest betydningsfulde danske historier, og har man ikke fået den serveret på sønderjysk før, er det en oplevelse helt for sig selv.

Med et par dage på et af de mange afslappende hoteller nær grænsen vil du hurtigt begynde at spørge dig selv, hvorfor du ikke har taget på sådan et ophold før. Når du først har prøvet at være en del af den sønderjyske idyl, er der ingen tvivl om, at du vil tilbage igen.