Kunne du tænke dig at leve som en royal for et par dage, så lad dig betage og fortrylle af et af de mange slotte, der findes rundt omkring i landet. En stor del af dem har åbnet op for både weekend- og gourmetophold, så du kan komme ind og leve i de selvsamme fine gemakker, de kongelige har boet i gennem flere hundrede år.

Mange tror, at man kun kan komme til at booke sig ind på et slot, hvis man skal holde bryllup eller andre festlige arrangementer. Men en stor del af dem har også åbent for almindelige slotsophold, som kun lige varer en dag eller to, hvilket er ideelt til dig, der vil nå at opleve alle de historiske og naturskønne elementer, der gemmer sig på og ved sådan et gammelt slot.

Broholm Slot

Broholmsvej 32
5884 Gudme
62251055
bro@broholm.dk
Besøg deres hjemmeside

Ved Gudme på Østfyn finder du Broholm Slot, der er omkranset af den flotteste natur. Skoven og slotssøen er blot nogle af de ting, du vil støde på under dit ophold på Broholm Slot. Her vil du kunne få et par vidunderlige dage, der kan krydres med gourmetmad om aftenen og eventuelt et smut på den nærliggende golfbane om dagen, hvis man skulle være til det.

Et ophold på dette slot vil også kunne byde på en masse øvrige aktiviteter. Det er eksempelvis muligt at se Broholm og omegn fra hesteryg, da slottet har deres egne heste med dertilhørende træner, der kan hjælpe både øvede og begyndere i gang. Der er også mulighed for både jagt og fiskeri, hvor du kan komme helt tæt på den fynske natur.

Værelserne er indrettet med samme stil, som overklassen levede i for flere hundrede år siden. Den charmerende udstråling er velbevaret, hvilket betyder, at du kommer til at sove under samme fornemme forhold, som de fineste havde for blot få hundrede år siden.

Dronninglund Slot

Slotsgade 8
9330 Dronninglund
98843300
slot@dronninglund-slot.dk
Besøg deres hjemmeside

I Nordjylland finder du det smukke Dronninglund Slot. Gennem tiderne har det dannet rammer for rigtig mange fester, men det er dog ikke kun store arrangementer, slottet holder dørene åbne for. Det er nemlig også muligt bare at booke sig ind for et par dage og nyde en stund i kongelige omgivelser.

Med et slotsophold på Dronninglund Slot vil du kunne se frem til en 3-retters menu om aftenen, mens der samtidig vil være både eftermiddags- og aftenkaffe med i prisen. Derudover vil der være et lækkert morgenbord til dig dagen derpå, som giver dig en rigtig god start på dagen.

Slottet råder over en masse elegante lokaler, som du kan komme rundt og se. Der er alt det, et rigtig slot skal have, og så må du jo selv finde ud af, om det er pejsestuen, vinkælderen eller riddersalen, der betager dig mest.

Dragsholm Slot

Dragsholm Alle
4534 Hørve
59653300
info@dragsholm-slot.dk
Besøg deres hjemmeside

Eventyrlige rammer er noget, du vil støde på, hvis du vælger at booke et slotsophold på Dragsholm Slot, der ligger på den nordvestlige del af Sjælland. Her er der hele 34 værelser, og du vil opleve, at alle værelser er indrettet unikt og med sin egen tidssvarende stil, der passer perfekt til slottets charmerende udseende.

Her har du mulighed for at booke dig ind året rundt, og hvad enten du kommer i løbet af vinteren eller har brug for et break fra hverdagen i sommermånederne, vil du møde noget af Sjællands smukkeste natur nær Dragsholm Slot og ved selve Odsherred.

Trænger du til et afbræk fra de vante rammer, og vil du opleve noget helt unikt, er det en god ide at bestille en weekend på dette vidunderlige slot. Her er der aktiviteter for alle, og du kommer med garanti ikke til at kede dig, hvis du checker ind her. Med mulighed for alt lige fra lerdueskydning til mountainbiketure, skal du ikke være bange for, der ikke er noget at tage sig til.

Gram Slot

Slotsvej 54
6510 Gram
74820040
booking@gramslot.dk
Besøg deres hjemmeside

Gram Slot er bestemt ikke det største slot på denne liste, men det betyder ikke, at det ikke er charmerende og elegant. For det er det om noget. Her vil du dog ikke overnatte på selve slottet men derimod på den tilhørende Gramgård. Herfra vil der være en smuk udsigt til både slottet og slotssøen, som er utrolig betagende at spejde ud over.

Når du booker et værelse her, vil du komme til at bo i en af deres fire flotte ferielejligheder, der alle har tre-fire soveværelser. Det gør det oplagt at tage et par venner, ungerne eller familiemedlemmer med på turen, da der er rig mulighed for at finde en soveplads til alle.

Et ophold ved Gram Slot er også egnet til dig, der gerne vil tæt på naturen, da der er mulighed for både jagt- og fisketure. Så hvis du har en fiskestang, er det bare med at tage den med i bilen, når du drager mod Gram Slot. For her finder du utroligt smukke omgivelser at fiske i.

Kokkedal Slot

Kokkedal Alle 6
2970 Hørsholm
44228000
booking@kokkedal-slot.dk
Besøg deres hjemmeside

De helt klassiske rammer for et slotsophold finder du på Kokkedal Slot ved København. Beliggende i naturrige omgivelser finder du denne prægtige hvide slotsbygning, som åbner dørene op for et gennemført og tryllebindende ophold, hvor der vil være sørget for alt. Slottet lever op til sit flotte ry, som du selv vil kunne opleve, hvis du vælger at booke dig ind her.

I det skræddersyede weekendophold vil du nemlig kunne finde en velsmagende 4-retters menu i slottets udsøgte restaurant, Restaurant Slotskælderen. Før måltidet vil der endda blive budt på et glas champagne, mens du morgenen efter vil kunne nyde en omgang vaskeægte slotsmorgenmad, der lige er prikken over i’et. Der er ikke sparet på noget, når du checker ind på Kokkedal Slot.

På selve slottet vil du kunne finde et flot spa område, hvor du kan liste hen, hvis du har brug for bare at koble fra og nyde et par timer med ren afslapning. Der vil også være mulighed for at få en omgang massage, som dog skal bookes ved siden af selve weekendopholdet.

Havreholm Slot

Klosterrisvej 4
3100 Hornbæk
49758600
havreholm@havreholm.dk
Besøg deres hjemmeside

Vil du gerne på et aktivt weekendophold i de flotteste rammer, du nogensinde har set, kan Havreholm Slot være et godt bud på en vært for et par dage. Her er der ikke kun plads til de romantiske par, der vil svømme væk i hinandens øjne under hele opholdet, men også de, der gerne vil tage et spil tennis eller snuppe en dukkert i swimmingpoolen, hvilket især kan være rart, hvis man booker sig ind i løbet af sommerperioden.

Havreholm Slot har ikke lige så klassiske rammer, som dem man kan finde på mange andre slotte rundt omkring i landet. Dog er der mange aktiviteter, og foruden swimmingpool og tennisbane finder du også en squashbane, bordtennis, boulebane og et fitnesslokale samt muligheden for at tage på fisketur.

Så er du typen, der ikke er god til at sidde stille, kan du sagtens vælge at kombinere et aktivt weekendophold med en tur på slottet. Og her er Havreholm Slot helt klart et af de bedste alternativer.

Weekendophold på slot – Lidt kongelig har man da lov at være

Alle mennesker har fortjent at føle sig lidt kongelige i ny og næ. Og hvilke bedre rammer kan man finde til det, end dem man finder på et vaskeægte slot. Her kan det blå blod få lov at boble, og du kan nyde godt af gourmetmad og fantastiske ture, som hører med til et slotsophold.

Et weekendophold på et slot er også en oplagt mulighed til at lade kærligheden blomstre ja måske ligefrem at tage den udkårne med på en romantisk date? Det er ingen hemmelighed at kærligheden har det med at blomstre under de storslående omgivelser som I kan finde på et slot.

Hvad enten du vælger et slot i Jylland, på Fyn eller Sjælland, vil du være garanteret et perfekt ophold, som helt klart vil give dig lyst til at prøve det igen på et senere tidspunkt.