Har du altid drømt om at bo på et rigtigt gods eller en herregård for den sags skyld, er det måske nu, din drøm kan blive til virkeligheden. I hvert fald for et par dage. For der er en stor håndfuld danske herregårde og godser, der har åbnet dørene op for overnattende gæster.

Et weekendophold på en herregård eller et gods er i en liga for sig. Ikke mange har prøvet at lægge sig til at sove i en bygning af den kaliber, og vælger du et par dage sådan et sted, vil du få muligheden for at koble helt fra og bare nyde nuet, inden hverdagen kalder igen.

Møllerup Gods

Møllerupvej 24
8410 Rønde
87586900
info@moellerupgods.dk
Besøg deres hjemmeside

På næsen af Jylland, tæt ved Ebeltoft, finder man Møllerup Gods, lige midt i noget af Danmarks flotteste natur. Her har du blandt andet mulighed for at medbringe din hest, hvis du skulle have sådan en. Det kan være, den har brug for lidt andre himmelstrøg at ride under, og så er omgivelserne ved Møllerup Gods et godt bud på et alternativ.

Godset er løbende arrangør for flere arrangementer, heriblandt Verdensballetten som trækker flere tusinder til hvert eneste år. Det er en oplevelse i verdensklasse, som enhver gæst burde forsøge at planlægge efter.

I nærheden af Møllerup Gods findes der mange seværdigheder og aktiviteter, som kan være værd at køre efter, hvis man gerne vil ud og kigge på nogle af Østjyllands andre tilbud. Der er eksempelvis kort afstand til Randers Regnskov, Djurs Sommerland, Ree Park og Kattegatcentret, hvis det skulle have nogen interesse.

Skrøbelev Gods

Skrøbelev Hedevej 4
5900 Rudkøbing
62514531
booking@skrobelevgods.dk
Besøg deres hjemmeside

Falder Herregården Broløkke ikke i din smag, kan det være, at et af Langelands andre godser måske gør. Skrøbelev Gods har i hvert fald alt det, man kun kan drømme om på en herregårdsferie – og lidt til. Her er plads til romantik og afslapning, og det kulinariske niveau vil med garanti imponere dig, når du først sætter dig til bords.

En af de ting, der gør, at gæsterne igen og igen vender tilbage til lige netop Skrøbelev Gods, er blandt andet, at kokken tager imod gæsternes ønsker og opfylder dem, såfremt det er muligt. Det ser man ikke på mange af de andre herregårde og godser landet over.

Et weekendophold på Skrøbelev Gods bliver svært at glemme, når man først har prøvet det. Med ild i pejsen og påfugle i haven er der lagt op til en romantisk weekendophold for dig og din partner.

Sørup Herregaard

Sørupvej 26
4100 Ringsted
57643002
hotel@sorup.dk
Besøg deres hjemmeside

Vil du på en vaskeægte herregård, der har det hele, bør du undersøge muligheden for at få et værelse på den altid skønne Sørup Herregaard. Her er du som gæst i centrum, og du kan selv vælge, om dit weekendophold skal være af en afslappende eller aktiv karakter. Der er muligheder for begge dele, når du booker dig ind på Sørup Herregaard.

Skal den være aktiv, kan du nyde en svømmetur i saltvands poolen, som du finder i hovedbygningen. Her finder du også sauna og spa, som bruges med stor glæde for mange gæster. Der er også en børnepool til de mindste, hvis du har dem med på turen.

Vil du ud og opleve Sjælland, kan du tage på heldagsudflugt til eksempelvis BonBon Land, som er en forlystelsespark for hele familien. Turen kan også gå til Gavnø Slot og Blomsterpark, eller du kan vælge at pakke bilen og køre til Geocenter Møns Klint, hvor du kan lære, hvordan Møns Klint overhovedet blev til.

Sonnerupgaard Gods

Tølløsevej 53
4330 Hvalsø
46409531
info@sonnerupgaard.dk
Besøg deres hjemmeside

Sonnerupgaard Gods er tredje hotel på listen, og her kan du opleve Midtsjælland fra sine bedste sider. Godset ligger midt i den grønne natur, og har man brug for fred og ro, kan man virkelig geare ned på Sonnerupgaard Gods. Her kan du holde et hvil og lade roen sænke sig omkring dig, indtil du har samlet kræfter nok til at fortsætte med hverdagens mange opgaver.

Omkring godset finder du flere skove, som er smukke at vandre igennem året rundt. Du kan også vælge at trave en stille tur i parken, og hvis du er heldig, kommer du til at se et eller flere af de vilde dyr, der springer rundt i området omkring godset. Det er en stor oplevelse i sig selv bare at få lov til det.

Hvis du ikke kan holde dig til traveturene, og du gerne vil ud og have pulsen lidt op, kan du prøve en af de mange cykelruter, der ligger i nærheden af godset. Hvis du ikke selv har din egen cykel med, kan sådan en lejes på Sonnerupgaard.

Kragerup Gods

Kragerupgaardsvej 33
4291 Ruds Vedby
58261250
info@kragerup.dk
Besøg deres hjemmeside

Ved Ruds Vedby lidt uden for Slagelse finder man Kragerup Gods, som i sin prompt og pragt kan være garant for nogle skønne dage tæt på natur og oplevelser. Godset tårner sig om som en mastodont, når du ankommer dertil, og storheden vil ingen ende tage, når du først ser de smukke værelser, som godset er udstyret med.

På Kragerup Gods kan du både tage et fortjent afbræk fra hverdagen, hvis det er sådan et pusterum, du har brug for, eller du kan gribe weekendopholdet lidt mere aktivt an, hvis du har mod på at udfordre dig selv og få gang i kroppen.

Til det formål kan du eksempelvis kaste dig over Go High banen, som er præcis som en ganske anden forhindringsbane – bare placeret et par meter oppe i luften i stedet for. Her kan du prøve dig selv af på fire forskellige baner, og der er også en for de mindste, så de kan være med. I løbet af sommersæsonen kan du prøve Go High by Night, hvis det om dagen ikke skulle være udfordrende nok for dig.

Tag på weekendophold på herregård eller gods

Der kan vist ikke herske nogen tvivl om, at du ved at booke dit weekendophold på en herregård eller et gods kommer til at holde en miniferie med stil.

De mange danske herregårde og godser har alle en charme og en stil over sig, man ikke kan nikke genkendende til, før man selv har oplevet det. Så har du endnu ikke trukket stikket ud på en af de mange herregårde rundt omkring i landet, er det måske nu, du skal få værelset booket.

Fælles for dem alle er, at de er omgivet af frodig natur og smukke omgivelser, og så har de fleste et godt udvalg af aktiviteter, du kan nyde godt af under dit ophold.