Er vin din store passion, eller nyder du bare et enkelt glas i ny og næ sammen med din partner, så kan det være, i vil finde det passende at tage på et weekendophold, hvor der er mulighed for at deltage i vinsmagning. Har du aldrig været til vinsmagning før, er det i den grad oplagt at kombinere de to ting i en og samme pakke.

At opleve en vinsmagning på et hotel eller et gods er lidt anderledes end en traditionel vinsmagning hjemme hos sig selv eller en bekendt. Her bliver der virkelig skænket smagfulde dråber, og man kan nå at lære rigtig meget om de enkelte vine, når man deltager i et officielt arrangement. Så giv dig selv lov til at smage på udsøgte vine og sove i bløde senge, når du kombinerer et weekendophold med vinsmagning.

Glenholm Vingård

Fjordlystvej 21
9681 Ranum
98676966
mail@glenholm.dk
Besøg deres hjemmeside

Kunne du tænke dig at besøge en vaskeægte vingård, vil du ikke blive ked af at booke værelse på Glenholm Vingård. Her produceres der dansk kvalitetsvin med fokus på den gode smag, og valget af de rette druer er i højsædet, når vinen skal produceres. Selvom Glenholm Vingård primært har fokus på selve fremstillingen af dansk produceret vin, giver de stadig deres gæster mulighed for at overnatte på gården.

Og som gæst på Glenholm Vingård vil du kunne deltage i vinsmagningen, der både arrangeres for større og mindre grupper. I samarbejde med personalet vil I kunne sammensætte et udvalg, der passer til jeres budget, og smagningen kommer til at foregå i Baren, hvor der også vil blive serveret ost og brød til.

Før eller efter vinsmagningen bør I heller ikke snyde jer selv for en rundvisning på den populære vingård. Og mon ikke I kan få lov til at nyde en tår af gårdens egen produktion, når I sætter jer til bords i Baren for at smage på sagerne?

Comwell Kongebrogaarden

Kongebrovej 63
5500 Middelfart
63416341
hotel.kongebrogaarden@comwell.dk
Besøg deres hjemmeside

På det fantastiske Hotel Comwell Kongebrogaarden kan du se frem til en hel weekend i henrivende rammer. Som på alle de andre hoteller her på listen er det ligeså muligt at deltage i vinsmagning her på Comwell Kongebrogaarden. Det koster et ekstra tillæg pr. person, hvorefter I kan se frem til en fantastisk stund med et skræddersyet arrangement.

For her på Comwell Kongebrogaarden kan du nemlig være med til at vælge nogle af de specialiteter, som du gerne vil smage på. Du kan komme med dine ønsker til de to sommeliers, der står for at guide dig og dine medrejsende igennem vinsmagningen, hvorefter de ellers vil skræddersy en lækker konstellation til jer.

Hele arrangementet tager godt og vel en times tid, og der er plads til både fordybelse og spørgsmål, hvis du gerne vil vide noget mere om en af de fremragende druer, du undervejs har fået lov til at smage på.

 

Norsminde Kro

Gl. Krovej 2
8300 Odder
86932444
norsminde@norsminde-kro.dk
Besøg deres hjemmeside

På Norsminde Kro er de klar til at tage imod dig og dine medrejsende med åbne arme. Vil du på en weekendtur med mad og vin sat i fokus og i en særklasse for sig selv, kan det være en rask ide at vælge det skræddersyet gourmetophold, som både indeholder fantastiske kulinariske oplevelser og et formidabelt vinsmagningsarrangement.

Du bestemmer selv, om du vil på et kort eller forlænget weekendophold. Om du vælger det ene eller andet har ingen betydning for, om du kan komme med til vinsmagningen. Selve arrangementet kommer til at foregå i den udsøgte gourmetkælder, hvor du blandt tusindvis af vinflasker vil kunne smage på nogle af de bedste dråber, kroen har at byde på.

Det hele vil være sammen med kroens vintjener, der er klar til at fortælle dig alt det, du ønsker at vide om den enkelte vin. Vinsmagningen foregår, lige inden middagen bliver serveret, så du kan se frem til en hel aften i gastronomiens reneste tegn.

Hotel & Restaurant Fakkelgaarden

Fjordvejen 44
6340 Kruså
73678300
info@fakkelgaarden.dk
Besøg deres hjemmeside

Du kan komme til vinsmagning på det udsøgte Hotel & Restaurant Fakkelgaarden. Udover at kunne overnatte i eventyrlige omgivelser, vil du kunne smage på noget af den bedste vin, man kan forestille sig. For et ekstra tillæg pr. person har I muligheden for at deltage i hotellets populære vinsmagningsarrangement.

Vinsmagningen foregår i tidsrummet 12-18 fra tirsdag til fredag, så hvis du tager på et forlænget weekendophold på Fakkelgaarden, kan det være, du kan få det til at passe om fredagen. Under vinsmagningen vil du komme til at smage på en række af vinkælderens druer, og der vil ikke blive sparet på noget.

Når I har smagt på en lang række vidunderlige druer med Fakkelgaardens sommelier, vil I kunne nyde en fremragende middag i restauranten. Booker du et weekendophold, vil denne middag selvfølgelig være med i prisen.

Sallingsund Færgekro

Sallingsundvej 104
7900 Nykøbing M
97720088
info@sfkro.dk
Besøg deres hjemmeside

Har du aldrig prøvet at være til vinsmagning før, kan det være en ide at booke dig ind på Sallingsund Færgekro, hvor du mod et ekstra tillæg kan deltage i det komplette vinsmagningsarrangement på stedet. Her vil du blive taget med rundt om alle vinens facetter, og du har mulighed for at spørge om alt undervejs, hvis du skulle være interesseret i at lære mere.

Værten for vinsmagningen er krovært Jens-Peter Skov, som med en god portion humor og en fantastisk fortællerstemme er klar til at tage dig med en tur ned i vinens fortryllende historiebøger. Han ved alt, hvad der er værd at vide om vin, og til arrangementet vil du blive præsenteret for både smageteknik, fremstilling af vinen og meget andet.

Ved arrangementet vil du blive budt på seks forskellige vine, som alle har sine nuancer og en unik smagsoplevelse gemt i sig. Jens-Peter Skov krydrer også arrangementet med unikke fortællinger fra sine utallige vinrejser, og efter de 90 minutter vil du vide langt mere om vin og dens oprindelse, end du gjorde før.

Hotel Koldingfjord

Fjordvej 154
6000 Kolding
75510000
hotel@koldingfjord.dk
Besøg deres hjemmeside

Vælger du at tage på et weekendophold på Hotel Koldingfjord, vil du kunne se frem til et par dage med total forkælelse. Her er alt, hvad du har brug for, og udover udsøgte middage og lækre morgenbuffeter, kan du også nyde weekendens højdepunkt – nemlig vinsmagningen, som finder sted i hotellets vinkælder på dag to, inden du vil du kunne stille sulten med en 4-retters menu.

På Hotel Koldingfjord er intet overladt til tilfældighederne, og med hejst flag, store søjler og et spir på toppen af bygningen, vil du tabe både næse og mund, når du ankommer til hotellet, hvis du ikke har været inde og smugkigge først på hjemmesidens fine billeder.

Fra hotellets værelser vil du kunne nyde den fantastiske udsigt over Kolding Fjord, som om noget kan være appetitvækkende, inden man skal til enten vinsmagning eller spise en veltilberedt middag. Den smukke natur omkring hotellet kan opleves året rundt, og har du lyst til at få lidt luft i håret, inden aktiviteterne starter, kan du altid vandre dig en tur rundt og se på det smukke og frodige landskab, der omkranser hotellet.

Skrøbelev Gods

Skrøbelev Hedevej 4
5900 Rudkøbing
62514531
booking@skrobelevgods.dk
Besøg deres hjemmeside

I de ekstravagante rammer som Skrøbelev Gods kan tilbyde, kan du komme helt tæt på naturen og nyde godt af deres pragtfulde værelser, som alle er indrettet med charme og en stil, man let finder sig tilpas i. Derudover tilbyder de spændende arrangementer som eksempelvis vinsmagning.

Vinsmagning på Skrøbelev Gods er noget ud over det sædvanlige. Her får du lov til at smage på nogle af godsets udsøgte druer, og med det tilhørende ostebord kan du se frem til en aften fyldt med delikatesser. Vinsmagningen finder sted i den rustikke og fransk-inspireret vinkælder med både guldbelagte vin montre og egetræsmøbler, som virkelig er med til at skabe den helt rette stemning.

Under vinsmagningen vil du kunne få kyndig ledsagelse af godsets vinekspert, som er klar på at svare på dit spørgsmål eller lære dig om druer, du måske endda aldrig har hørt om før. Vinsmagningen på Skrøbelev Gods kan både bookes som privat eller firma.

Vinsmagning i charmerende omgivelser

Så kunne du tænke dig at smage på en række af de bedste vine i fantastiske omgivelser, er det helt klart det rette valg at booke et weekendophold med vinsmagning på plakaten.

Du kan med fordel vælge et af hotellerne eller en af gårdene her på listen. Så er du i hvert fald sikker på, at du kan komme til at smage på nogle exceptionelle gode druer med kyndig vejledning fra nogle af landets bedste eksperter. Der er ikke det spørgsmål, du ikke vil kunne få svar på, og i de fleste tilfælde kan du følge arrangementet op med en udsøgt middag på hotellets restaurant, hvis det skulle være udstyret med sådan en.