Kunne du tænke dig at spendere et weekendophold på hesteryg, er det oplagt at overveje en af de følgende muligheder herunder. Her kan du kombinere et lækkert weekendophold med ridning, hvilket er perfekt for dig, der bare ikke kan få nok af de smukke dyr.

Et weekendophold med ridning er oplagt for dig og en god veninde eller mor og datter, som måske selv har heste i hverdagen, og som godt kunne tænke sig en unik oplevelse. Man er dog selvfølgelig også velkommen på sådan et weekendophold, hvis man ikke har prøvet at ride før, men bare godt kunne tænke sig det.

Rønnergården Rideferie

Ellevej 3
9940 Læsø
98491439
il@naturridning.dk
Besøg deres hjemmeside

På Læsø finder du Rønnegården, som kan byde dig på en rideferie med så smukke naturoplevelser, at du sjældent har set noget lignende. Her kan du virkelig blive betaget af de 114 km2 flotte og naturskønne områder, som kan være med til at give dig ro i sindet og i hovedet, hvilket måske er tiltrængt, hvis der er knald på i hverdagen.

Vælger du en rideferie på Rønnegården, kan du se frem til at kunne se hele øen på en af de 25 islandske heste, gården råder over. De er alle sammen opdrættet godt, og med kyndig vejledning finder I fælles frem til lige netop den hest, der på alle parametre vil være et godt match for både rytter og hesten.

Med naturarealer som både strande, skove og enge, er der ikke det, du ikke kan få lov til at opleve på hesteryg. På Rønngegården er der mulighed for at booke riderferie og weekendophold med ridning hele året rundt. Og hvad enten du kommer i april eller november, kan du se frem til en helt unik og særlig oplevelse.

Under weekendopholdet vil I blive indlogeret på 1-4 personers værelser, og der vil selvfølgelig være mad under hele opholdet, som er med i prisen. Med ankomst fredag kan du se frem til at ride både lørdag og søndag, hvorefter turen igen går hjem med færgen.

Tranum Klit Feriehotel

Strandvejen 150
9450 Brovst
98235333
info@tranumklit.dk
Besøg deres hjemmeside

Tranum Klit Feriecenter skiller sig lidt ud fra de andre hoteller på listen, da de alle har ridning som en del af selve opholdet. Det gør sig ikke gældende, når du gæster Tranum Klit Feriecenter. Her er det ikke selve hotellet, der står for rideturene, men derimod nærtliggende ridecentre, der alle tilbyder rigtige sjove ture for hele familien. De nærmeste ridecentre kan findes blot 20-25 minutters kørsel fra hotellet.

Omkring 20 km derfra finder du blandt andet Blokhus Ridecenter, som helt klart er et besøg værd, hvis du på dit weekendophold gerne vil prøve at ride. De helt små kan få lov til at komme på trækture på en af centrets søde ponyer, mens voksne og børn fra ni år og opefter kan få lov til at komme op på de store heste.

Efter du er siddet op på en af de smukke islandske heste, kan du se frem til et par spændende guidede ture enten i skoven eller på stranden, der ligger tæt på. For begyndere tilbydes der rideture på 1 time af gangen, hvorimod du kan se frem til ture á 2 timer, hvis du er mere øvet.

Efter en sjov og hyggelig dag til hest, kan du glæde dig til at slutte dagen af hjemme på Tranum Klit Feriecenter. Her venter dig en velsmagende middag, hvorefter de bløde senge kalder, inden en ny dag starter, som med garanti byder på mange nye spændende eventyr.

Østrup Turridning

Østrup 32
5600 Faaborg
24402298
turridning@oestrup.dk
Besøg deres hjemmeside

Vil du på et weekendophold med dig selv og hestene i fokus, og kunne du tænke dig at opleve total forkælelse og mange timer på hesteryg hver eneste dag under opholdet, er Østrup Turridning perfekt for dig. Her er der skræddersyet weekendophold for dig, der ikke bare kan nøjes med en enkelt dag.

Fredag vil bestå af en kort ridetur, hvorefter du kan se frem til en udsøgt middag med vin ad libitum, og hvor I sammen finder ud af, hvad der skal stå på menuen. Lørdag og søndag er begge heldagsture med velsmagende frokostmåltider ude i naturen, mens I igen vil kunne nyde rigtig god aftensmad tilbage på opholdsstedet.

Efter en lang tur til hest kan I også se frem til at komme en tur i den populære udendørs hot-tub, som virkelig er med til at få kroppen og musklerne til at slappe af ovenpå en lang ridetur.

Dette ophold er skræddersyet til jer, der er en lille gruppe på 6-8 personer. I vil få personlige guides under hele turen, og I vil hver især få en hest, der passer perfekt til jer. Alle rideturene vil foregå igennem den smukkeste natur på ryggen af en af de mange islænder heste. Sjældent vil du komme til at opleve det flotte og bakkede landskab på Fyn på en så unik måde, som det er på hesteryg.

Hotel Kommandørgården

Havnebyvej 201
6792 Rømø
74755122
info@kommandoergaarden.dk
Besøg deres hjemmeside

Skulle du have lyst til at besøge Rømø og den fantastiske natur, du finder derpå, kan du lade dig betage af Hotel Kommandørgården, der er oplagt for dig, der gerne vil på et aktivt weekendophold, hvor en stor del af tiden kan foregå på hesteryg.

Her er der plads til både øvede og begyndere, som hver især er delt op med farverne rød og blå. Det blå hold er for dem, der har meget lidt eller slet ingen erfaring med at ride, mens det røde hold er for de gæster, der føler sig godt tilpas på en hesteryg, og som har en god portion erfaring med at ride i naturen.

De mindste har også mulighed for at komme til at prøve kræfter med hestene. Der kan arrangeres trækture på ponyer, og skulle man have mod på det, kan man også booke privatundervisning, hvis man ikke har lyst til at sidde sammen med et helt hold og prøve ridningens kunst for første gang.

På Hotel Kommandørgården vil du også kunne opleve mange andre aktiviteter end lige netop ridning. Der vil på udvalgte aftener blive spillet op til dans, efter en pragtfuld middag serveret på hotellets restaurant. Der er også mulighed for at se Sort Sol eller tage på Vadehavsture, som er utroligt eftertragtede.

Krogbækgaard Ferie- & Kursuscenter

Storhavevej 8
9940 Læsø
98491505
info@rideferie.dk
Besøg deres hjemmeside

Selvom det måske ikke lyder som den mest oplagte kombination, går et weekendophold på Læsø hånd i hånd med en fortryllende rideferie. Her kan du komme rundt og se hele øen på ryggen af en ægte islandsk hest, og der er lagt op til en aktiv ferie, som bestemt ikke bliver kedelig.

Under opholdet vil I skulle være indlogeret på Krogbækgaard Ferie- & Kursuscenter, hvor I hver nat kan være garanteret en god nats søvn, så I kan få hvilet kroppen og blive klar til næste dag. Et weekendophold her vil være inklusiv kost, logi og ridning, og skulle man have lyst til et par ekstra dage, tilbydes der ekstra lange weekendophold på tre og fire dage.

Under opholdet er det muligt at komme ud på flere forskellige rideture, alt afhængig hvor dygtig man er til at ride. Er man helt nybegynder, er der selvfølgelig også plads til dig, men her anbefales det at starte ud med en tur på en times tid, så man kan se det hele an og mærke efter, om det skulle være noget. For de mere øvede kan der bookes ture på helt op til fire timer.

Skulle man være til en lidt mere tilbagelænet omgang, kan der også bookes ture rundt på øen i hestevogn eller ridekurser, hvor man kan få teknikken på plads. Elsker man heste, og kan man ikke få nok af dem, er der ingen tvivl om, at man vil blive forelsket i Krobækgaard på Læsø.

Naturen bliver bare smukkere set fra en hesteryg

Hvad enten du er en erfaren rytter eller bare altid godt har kunne tænke dig at sætte dig op på en hest for første gang, men aldrig har kunne få dig selv til det før nu, er det oplagt at tage på et weekendophold med ridning.

Det er en helt unik måde at få lov til at opleve og indsnuse naturen på. Og har man ikke før redet rundt i den danske natur, har man virkelig noget at glæde sig til. At trave hen af en sandstrand mens aftensolen stille glider væk ude i horisonten er noget af det smukkeste, man kan forestille sig.

Vil du gøre det nemt for dig selv, vælger du at indlogere dig på et af de hoteller eller centre, der tilbyder rideture på stedet. Det er også muligt at finde rideture andetsteds, men det nemmeste er helt klart at bo samme sted, hvor hestene er.