Er du interesseret i at komme på opdagelse i det midtjyske, og har du aldrig været ordentligt på besøg i byer som Herning, Viborg og Silkeborg, så giv dig selv lov til at tage et weekendophold i nogle af de hyggeligste jyske byer.

Midtjylland spænder over et bredt område og dermed en masse oplevelser og attraktioner. Derfor kan det være en rigtig god ide at have bilen med, da det giver dig mulighed for at nå det hele på de få dage, du nu engang har til rådighed på et weekendophold.

Hotel Pøt Mølle, Frijsenborg Slotskro

Pøt Møllevej 80
8450 Hammel
86965100
reception@poetmoelle.dk
Besøg deres hjemmeside

Hotel og Restaurant Pøt Mølle ved Hammel lader dig suge kernen af midtjysk idyl helt ind i kroppen. Hotellet består af Frijsenborg Slotskro, som i alt råder over fire værelser – både enkelt- og dobbeltværelser. Pøt Mølle er det perfekte sted for jer, der kunne trænge til lidt kvalitetstid med hinanden, og som gerne vil have fred og ro til at kunne nyde hinandens selskab.

Vælger I det romantiske ophold, som er skræddersyet til par, der har brug for et kærligt getaway, så vil I blive budt velkommen med både mousserende vin og chokolade. Dernæst kan I se frem til en stor 5-retters menu i restauranten, hvorefter I, når I har nydt en dejlig og velsmagende kop aftenkaffe, kan trække jer tilbage på værelserne og nyde en dejlig nat. Er en enkelt nat ikke nok, er der også mulighed for et forlænget weekendophold, hvor der vil være morgenbuffet og aftensmad på andendagen.

Slotskroen ligger i et henrivende område med masser af grøn natur og søer, som man er velkommen til slentre rundt om, mens man fletter fingre med sin eneste ene. Det er naturligvis også tilladt bare at vandre en tur ud i det frodige landskab alene, hvis man har lyst til det.

De indbydende rammer og det gæstfrie miljø gør det nemt at falde til ro, når man først har fået lagt sine ting på værelset og tager en dyb indånding. Et forlænget weekendophold på Pøt Mølle, Frijsenborg Slotskro passer perfekt til at nå at se det, der nu engang er ved og omkring kroen. Så lad dig selv og eventuelt din kæreste snuppe en weekend med plads og tid til at finde hinanden igen. Det finder man nok ikke et meget mere passende sted til end her.

Hotel Vejlefjord

Sanatorievej 26
7140 Stouby
76823380

Besøg deres hjemmeside

Er forkælelse, velvære og inderlig ro nøgleordene for dig, så bør dit weekendophold i det midtjyske gå til Hotel Vejlefjord. Her vil der blive forkælet om dig og taget sig af dig på en måde, som du aldrig har prøvet det før. Hotellets unikke beliggenhed samt pragtfulde og rolige omgivelser er med til at gøre et weekendophold på Hotel Vejlefjord til et af årets højdepunkter.

Den grønne natur omkring hotellet indbyder til spadser- eller løbeture. Bøgeskoven folder ligeså sine blade ud for dig og lader dig komme ind i et fantastisk univers, som du sjældent har oplevet noget lignende før. Oasen med den pompøse hovedbygning og den storslået udsigt ud over Vejle Fjord byder på spa og wellness, så du kan få hele din styrke tilbage og få kræfter til at knokle videre, når du kommer hjem igen.

Vælger du et weekendophold på Hotel Vejlefjord, bør du ikke snyde dig selv for en tur i De Termiske Bade. Her bliver alle dine sanser vakt til live, de store romersk-inspireret bassiner er klar til at omfavne dig og friske din krop op, inden du måske snupper en tur på massagebænken eller i det kølige bassin.

Din krop og dit sind vil stå i dyb gæld til dig, hvis du checker ind på Hotel Vejlefjord. Din mave vil også være dig evigt taknemmelig, da du om aftenen kan sætte dig til bords på Restaurant Barbara, der byder på en lækker 5-retters menu, alt efter sæsonen, samt et stort udvalg af smagfulde vine.

Om morgenen står den på en sund og energifuld morgenbuffet, som kan give dig en god start på dagen. I de luksuriøse weekendopholds-pakker vil der være både spa- og ansigtsbehandling samt scrub og kropsmassage med, så du rigtig kan finde den indre ro, du måske har ledt efter i et stykke tid.

Filskov Kro

Amtsvejen 34
7200 Grindsted
75348111
info@filskovkro.dk
Besøg deres hjemmeside

På den vidunderlige Filskov Kro lidt uden for Grindsted kan du lade roen sænke sig. Placeret lidt imellem Brande, Billund og Grindsted er Filskov Kro det perfekte sted at koble fra, når man vil væk fra storbyen og have en base tæt på smuk natur og frodige enge og lunde, som aldrig bliver kedelige at vandre på og i.

I den røde murstensbygning på Amtsvejen er der altid en hyggelig stemning og behagelig atmosfære. På kroen vil du ind imellem kunne nyde diverse arrangementer som intimkoncerter med landskendte kunstnere eller buffet aftener med dans og et strålende humør.

Værelserne på den finurlige røde kro blev renoveret så sent som i 2013, og her kan du nemt komme til at føle dig godt tilpas. Samtlige værelser er lyse og indrettet med moderne møbler og behagelige farver. Derudover er de udstyret med de basale genstande som gratis internet, bruseniche og bad, kabel-tv og skrivebord.

Over fire generationer er Filskov Kro blevet drevet med omhu, og igennem tiden har den både huset politifolk og piloter, som på vej til eller fra tjeneste har manglet et sted at sove. Kroen har sågar haft egen landingsbane, så piloterne let kunne lande flyet og få et måltid mad og en blød seng at sove i, inden turen måtte gå videre dagen efter.

Med de faciliteter der er på kroen, er den egnet til både romantik med kæresten eller et aktivt weekendophold med børnene. Der er bordtennisborde og tennisbane, en stor legeplads samt swimmingpool til vandhundene. Derudover er der en pejsestue på kroen, som de voksne kan opholde sig i, når man vil nyde et enkelt glas og lytte til den knitrende lyd fra pejsen.

Fisketure kan det også blive til, og her anbefales det, at man prøver lykken i Omme Å, som ligger tæt på Filskov Kro. Den er yderst populær for mange lystfiskere, og skulle du føle dig heldig en dag, kan du jo se, om du kan få noget på krogen.

 

Ejstrupholm Hotel

Søndergade 25
7361 Ejstrupholm
70201023
info@ejstrupholmhotel.dk
Besøg deres hjemmeside

På Ejstrupholm Hotel er det ejeren selv, Maj-Britt Stilou, der står i køkkenet og fremtryller lækre retter til hotellets gæster, så de hver eneste aften kan sætte tænderne i veltilberedte råvarer. Der bliver sat en stor ære i at kunne give hotellets mange gæster en komplet madoplevelse, som både dækker over de kulinariske tryllerier og de smagfulde vine, som vil blive serveret sammen med.

Ejstrupholm er en mindre by midt på den jyske hede. Her bor der under 2000 indbyggere, og dermed er der ikke langt til natur, mark og søer, hvor man kan nyde et øjebliks fred og ro uden at blive forstyrret.

Fra Ejstrupholm Hotel skal man ikke køre langt for at støde på de første spændende attraktioner, som kan være interessante for hele familien. Ved Silkeborg ligger der blandt andet Aqua Akvarium og Dyrepark, hvor man kan komme helt tæt på fiskene eller være med på en kigger, når dyrene bliver fodret.

Skal der lidt mere fart over feltet for de mindste, så bør man tage lidt mere vestpå, hvor man ved Herning finder Baboon City. Her kan både de små og store legebørn folde sig ud og give den gas på rodeotyren, i radiobilerne, som sumobrydere eller i en af de mange andre aktiviteter, som man kan finde i det store indendørs legeland.

Når dagen så er ovre, børnene er udmattede, og turen går hjem til Ejstrupholm Hotel igen, kan I se frem til at blive taget imod af Maj-Britt og det altid venlige og smilende personale, som står klar med aftensmaden til jer. Efterfølgende kan I trække jer tilbage på værelserne, hvor I finder en hyggelig og hjemlig atmosfære, som gør det nemt at falde til ro og få noget søvn, inden næste dags eventyr står for døren.

Lad midtjyderne tage sig godt af dig

Midtjylland er et af de mere komplette steder, du kan vælge at besøge i Danmark. Her vil du kunne støde på alt, hvad hjertet begærer, og hvad enten du vil leve i luksus og spise gourmetmad, eller om det er hyggen og den idylliske ro, der trækker i dig, så kan du finde det midt på den jyske hede.

Her er alt til store og små. Der er både plads til dig, der vil glemme alt om arbejde og vasketøj og bare gerne vil have et par rolige dage med benene oppe og i godt selskab, samt dig der gerne vil ud og opleve noget af det, som en af Danmarks smukkeste regioner gemmer på. Et weekendophold her kan kun blive en fantastisk oplevelse.