”Fyn er fin” lyder en gammel sang for 1980, og der er i den grad noget om snakken. Avisen Information, der ellers bliver kritiseret for at være noget København-fikseret, har udråbt Fyn til at være en af Danmarks mest undervurderede steder.Fra nogle kan det nemlig ellers lidt spydigt nogle gange lyde, at Fyn blot er vejbumpet mellem Jylland og Sjælland, men øen i midten af Danmark har masser af ting at byde på.

Odense er eventyrets by, der er masser af hyggelige kystbyer rundt på øen, og Fyn byder på masser af idyllisk natur.
Fyn er også det sted i Danmark med flest herregårde, og i den forbindelse finder vi også en række slotte.
Her vil vi således introducere dig til nogle af disse slotte, sådan du kan blive klogere på Fyn, og hvorfor øens slotte i den grad er et besøg værd på slotsophold.

Holckenhavn Slot

Holckenhavn 1
5800 Nyborg
65313105
info@holckenhavn.dk
Besøg deres hjemmeside

Renæssancen var lig pompøse byggerier og rige adelsfolk.
Nu har du mulighed for at træde direkte ind i den historie på Holckenhavn Slot, der åbner dørene for hyggelige ophold lige uden for Nyborg.
Det fantastiske slot har været ejet af den samme slægt siden 1672, og det drives i dag i 14. generation.
Dertil kommer, at slottet i dag råder over et fantastisk køkken, hvor der tages afsæt i lokale, fynske råvarer, mens man har fusioneret dette med et strejf af det franske køkken kombineret med masser af kærlighed og innovation.

Således er slotsophold på Holckenhavn Slot også yderst attraktive, og de kan sågar være svære at få fat på til tider. Udover køkkenet skal dette også forklares med slottets nydelige omgivelser, hvor man er tæt på Nyborg Fjord og Storebælt.

Hindsgavl Slot

Hindsgavl Allé 7
5500 Middelfart
64418800
hindsgavl@hindsgavl.dk
Besøg deres hjemmeside

På den vestlige spids af Fyn ligger det hyggelige Hindsgavl Slot. Slottet har gennem de seneste 10 år gennemgået en omfattende renovering og modernisering af både hovedbygningen og avlsgården, sådan at slotshotellet i dag står klar til at modtage gæster i fantastiske omgivelser.

Slotskøkkenet på Hindsgavl Slot har fantastiske sæsonskiftende menuer, hvor der fokuseres på friske råvarer og høj kvalitet, hvorfor man kan regne med en kulinarisk oplevelse i særklasse, når man er på Hindsgavl Slot.
Kokkene og gartnerne har egen dertil sin egen køkkenhave, der bidrager som vigtigt element til menuerne, både forår og sommer, med lækre frugter, krydderurter og grøntsager.

I forbindelse med Hindsgavl Slot ligger slottets smukke park, der breder sig over imponerende 40.000 kvadratmeter.
Her er der basis for at gå masser af gode, lange gåture, mens man kan nyde udsigten til det nærliggende Fænøsund og det 800 år gamle slot på den anden side.
Parken byder på levn fra fordums tid, træer, hyggelige alléer, damme, terrasser og ikke mindst hytten Sorgenfri, hvor Danmarks største forfatter nogensinde, H.C. Andersen, sad og skrev digte til sin veninde.
På den anden side af slottet finder man Hindsgavl Dyrehave, der med sine 165 hektar byder på både krondyr og dådyr, ligesom den smukke natur også omfavner skov, vandhuller og storslåede skrænter.

Broholm Slot

Broholmsvej 32
5884 Gudme
62251055
bro@broholm.dk
Besøg deres hjemmeside

Broholm Slots slogan er ”Et møde med fortid og fremtid”, og det er netop, hvad der er tale om, når man nyder et ophold på Broholm Slot.
Slottet har nemlig masser af historisk flair, og det kan dateres helt tilbage til Kong Christoffer d. 2. for næsten 700 år siden i Danmarkshistorien.
Slottet er kendetegnet ved sin idylliske park, den smukke herregårdssø og den omkringliggende voldgrav.

Netop voldgraven er en stor del af årsagen til, at slottet stadigvæk står den dag i dag. Under Grevens Fejde, der er kendt som Danmarks sidste borgerkrig, blev mange gamle borge og slotte nemlig totalødelagte, men Broholm Slot overlevede som direkte følge af sine brede voldgrave, der sørgede for at holde fjender og opstande på afstand.

I dag er slottet indrettet med bekvemmelige værelser, hvor man kan få en fornemmelse for tidligere tiders overdådighed gennem indretningen.
Komforten er selvsagt helt i top, og nostalgien giver lige et ekstra pift til en helt gennemført slotsoplevelse.

Hvedholm Slot

Hvedholm Slot 1
5600 Faaborg
63601020
hvedholm@slotshotel.dk
Besøg deres hjemmeside

l udkanten af Faaborg finder vi det dejlige Hvedholm Slot, der har en fantastisk udsigt over Øhavet syd for Fyn. Slottet har over 400 år på bagen med sin grundlæggelse i 1587, men det fik sit nuværende udseende gennem en stor ombygning i 1880.
Det smukke slot er i dag næsten angelsaksisk i udtrykket med sin røde og hvide farver, der lyser yderligere op, når lyset tændes over slottet om aftenen.
Slottet ligger i enestående omgivelser i de såkaldte Fynske Alper, der også er kendt som Svanninge Bakker.
I umiddelbar nærhed finder du det gamle kloster Brahetrolleborg, ligesom der også er et nærliggende fuglereservat, Bøjden. Hvis man har mod på det, kan man også tage turen til øvrige omkringliggende byer som Svendborg og Odense, ligesom der også er rig mulighed for at plejet ens kulturelle gen på Egeskov Slot eller H.C. Andersens Museum.

Hvedholm Slot indeholder 46 himmelsengsværelser og suiter, ligesom man også finder 17 værelser i bygninger, der ligger i parken, hvor man også finder Æblehuset, der er en luksuøs suite.
I forbindelse med sit slotsophold på Hvedholm Slot er der også mulighed for at nyde hotellets gourmetbuffet og dejlige morgenkomplet.

Slotsophold på Fyn – fyldt med romantik

Slottene på Fyn er altså krydret med masser af romantik og idyl, og det kan derfor være svært at slippe igen.
Fyn er, som nævnt i introduktionen, et yderst attraktivt sted at bevæge sig hen, da øen har masser at byde på, når det kommer til både kultur og natur.
Slottene på Fyn er derfor yderst anbefalelsesværdige, da man i den grad har rig mulighed for at koble af fra en travl hverdag, når man er i det fynske.

Slotsophold på Fyn er yderst dragende, og derfor kan det være en god idé at booke sit ophold et stykke tid i forvejen, da man ellers risikerer, at der er optaget på netop den dato, hvor man gerne vil afsted.
Sørg derfor for, at du finder ud af, hvilket slot du ønsker at bo på, hvorefter du kan tage kontakt til slottet med henblik på at bestille en eller flere overnatninger på dejlige Fyn.