Trænger i til en pause fra hverdagens ræs? En pause hvor der er plads til afslapning og romantik. Tid til at fordybe sig i hinanden og nyde hinandens selskab. Et romantisk slotsophold kunne meget vel være lige netop det I søger.

I Danmark findes der en del forskellige slotte, og du kender sikkert allerede til slotte som Amalienborg, hvor den kongelige familie holder til. Det er dog langt fra alle de danske slotte, hvor man kan have fornøjelsen af et romantisk slotsophold, idet ikke alle slotte er åbne for offentligheden.

På denne liste har vi samlet nogle af de bedste danske slotte som tilbyder romantiske slotsophold.

Dronninglund slot

Slotsgade 8
9330 Dronninglund
98843300
slot@dronninglund-slot.dk
Besøg deres hjemmeside

Dronninglund slot er beliggende i Dronninglund i Nordjylland. På Dronninglund slot vil I blive budt på en helt særlig romantisk oplevelse. Det intime og yderst velholdte slot har 22 værelser, fordelt på 3 etager, hvilket sikrer jer at I kan nyde jeres slotsophold uden at blive forstyrret af en masse andre gæster.

Dronninglund slot har en lang historie bag sig, og har i mere end 800 år været en del af Danmarkshistorien. Slottet har tidligere været ejet af kongefamilien, så ved dette slot har du rent faktisk muligheden for at opleve et kongeligt slot indefra, og samtidig overnatte der.

Den konstante vedligeholdelse af slottet med respekt for det originale udseende har gjort at Dronninglund slot i dag fremstår handicapvenligt og velegnet til personer med gangbesvær, idet slottet er udstyret med elevatorer.

På Dronninglund slot har I naturligvis også muligheden for et romantisk måltid som er de kongelige værdig. Gourmet restauranten serverer et bredt udbud fra restaurantens spisekort, og I vil ikke blive skuffet.

 

Havreholm slot

Klosterrisvej 4
3100 Hornbæk
49758600
havreholm@havreholm.dk
Besøg deres hjemmeside

Havreholm Slot er et af de nyere danske slotte, opført i 1872. Med sin beliggenhed i de idylliske nordsjællandske egne 4 km sydvest for Hornbæk i et af Danmarks flotteste naturområder, er der god mening i at lade Havreholm slot danne rammer for jeres romantiske slotsophold.

Havreholm tilbyder overnatning, hvor I vil blive indlogeret på et romantisk i ”Kuskeboligen” eller i et af de fine gæstehuse som ligger klods op af slottet. På slottet er der rig mulighed for at pleje jeres forhold med de mange aktivitetsmuligheder. Hvad end I ønsker at gå på opdagelse i den tilstødende have/park, gå i fordybelse i slottets bibliotek, tage på cykel-, gå- eller løbeture i den omkring liggende natur, nyde spa og wellness eller benytte sig af de mange sportstilbud som bliver tilbudt på stedet. Mulighederne er mange og I skal blot finde ud af hvordan I ønsker at jeres romantiske ophold skal forløbe.

I restauranten som er beliggende inde i selve slottet, er de klar til at tage imod jer til en romantisk middag for to. Køkkenet præsterer gourmetmad med et præg af nordisk samt fransk. Alt maden er naturligvis lavet for bunden og bærer præg af hvad sæson har at byde på.

Broholm slot

Broholmsvej 32
5884 Gudme
62251055
bro@broholm.dk
Besøg deres hjemmeside

Broholm Slot, beliggende ved Gudme på Fyn stammer tilbage fra 1300 tallet. Det flotte slot er oplagt at vælge, hvis I ønsker hyggelige og intime rammer for jeres romantiske slotsophold. Med sine 19 dobbeltværelser risikerer I ikke at blive overrendt og forstyrret imens I opholder jer på slottet.

Restauranten på Broholm Slot serverer romantiske middage af høj gastronomisk standard. Baseret på lokale fynske råvarer og med et altid sæsonpræget fokus.

Vil I ud og opleve området omkring Broholm slot er der rig mulighed for forskellige aktivitetsmuligheder. Tillader årstiden det er der indenfor 4 kilometers afstand adgang til badestrand, hvor I kan få jer en frisk dukkert. Derudover kan I naturligvis gå på opdagelse i den store tilhørende slotspark og opleve både kanaler og holme omkring Broholm Slot. I kan også gå på historisk opdagelse i kammerherrens oldtidssamling på Broholm Slot, hvor omkring 60.000 oldtidsminder bliver opbevaret.

Slutteligt er der naturligvis rig mulighed for at opleve andre dele af Fyn imens i opholder jer på Broholm slot.

Romantisk slotsophold

Der er rig mulighed for at opleve et romantisk slotsophold i Danmark. Ovenfor har vi præsenteret dig for et par forskellige muligheder, og forhåbentlig har du allerede nu booket de næste slotsophold og venter blot på at dagen indtræffer.

Her på siden har vi valgt og opdele de forskellige slotsophold vi kender til efter hvor i landet de ligger. Vi har delt Danmark op i tre forskellige dele – Jylland, Fyn og Sjælland(og øerne).

I Danmark er nogle af de mest prægtige slotte, dem som kongehuset er i besiddelse af. Det drejer sig om 7 slotte placeret i København, Fredensborg, Aarhus og Gråsten. Hvis du ønsker at opleve et rigtig kongeslot kan du med fordel også besøge et af disse syv slotte, som du kan læse mere om her. Det er dog ikke muligt at overnatte på disse slotte. Her skal du i stedet kigge nærmere på nogle af de slotte vi har præsenteret dig for ovenfor denne tekst.