Er du til god mad?

Lækker drikkelse.

Godt selskab?

I så fald er et kroophold med middag helt sikkert noget for dig.

Smagen af det veltilberedte måltid blandet med den gode stemning og de fine omgivelser som mange kroer byder på danner rammerne om et godt ophold.

Her på listen har vi samlet en oversigt over nogle af de mest udsøgte kroer når det kommer til madoplevelser.

God fornøjelse og velbekomme.

Menstrup Kro

Menstrup Bygade 29
4700 Næstved
55443003
menstrup@menstrupkro.dk
Besøg deres hjemmeside

Menstrup Kro er et sted, hvor der bliver værnet om de gamle traditioner. Hyggen, servicen og maden. Især det sidstnævnte bærer præg af en traditionel kro, der, på trods af samfundets stormende udvikling, har bevaret de gamle retter. Hvis du har lyst til en middag på gammeldags facon, så er Menstrup Kro oplagt for dig.

Men selvom menukortet fokuserer på de gode gamle retter lavet fra bunden med gode råvarer, så findes der også moderne afstikkere. Nachos med salsa og guacemole står ligestillet med stjerneskuddet, æggekagen og pariserbøffen til frokost, mens der også laves vegetarretter til aftensmad. Hvis grøntsagerne ikke er din førsteprioritet, så frygt ej. Hakkebøf, wienerschnitzel og oksesteak kokkereres med glæde til dig, som er gæst.

Aalbæk Gl. Kro

Skagensvej 42
9982 Ålbæk
98489022
aalbak@aalbak-gl-kro.dk
Besøg deres hjemmeside

På en af landets nordligste kroer i Aalbæk, findes der gode historier og rigtig krostemning. Om historierne har hold på sig skal være usagt, men gastronomien kan de ikke snyde med, og det har de sandelig heller ikke gjort. Aalbæk Gl. Kro er stedet, hvor du kan holde en rigtig god middag og få stillet sulten efter dine behov.

Det første der falder en ind, når man undersøger stedet nærmere, er de mange menukort. Der er både kroklassikere, husmandskost, julebuffet, frokostmenuer, menuer til børn, vinkort og meget meget mere. Det vil hurtigt gå op for en, at det her er et sted, hvor man kan få, hvad man vil have. Uanset størrelse, alder eller køn. De traditionsrige danske retter findes i mange former, mens fiskespise også er i højsædet, som et af menukortene også indbyder til. Hvis du skal anlægge Skagen et visit, så er Aalbæk Gl. Kro stedet, hvor du skal spise din middag, når sulten rammer.

Kongensbro Kro

Gl. Kongevej 70
8643 Ans By
86870177
kongensbro@kongensbro-kro.dk
Besøg deres hjemmeside

De ved godt, at de skal levere en god service på Kongensbro Kro i Midtjylland. Ellers står de for skud, som de gjorde i 1849. På sin vis var det meget godt, at kanonkuglerne satte sig i murværket over indgangen, for bedømt på gastronomien har personalet i hvert fald gjort sit for ikke at blive skudt ned igen.

Frokostmenuen er så stor, at det kan være svært at vælge, men uanset om du er til stegt flæsk med persillesovs eller pariserbøf, så leveres der kun resultat af bedste karat. Hvis middagen skal vente til aftensmaden, så kan du få stillet den lette sult ved at vælge et af kroens 14 mulige smørrebrød. Aftensmaden giver nemlig også mulighed for at konstruere den perfekte middag. Fisk, oste, stegeretter, supper, forretter og desserter kan alle findes på menukortet, og grobunden for en middag der sent vil blive glemt er lagt.

Billum Kro

Vesterhavsvej 25
6852 Billum
75258200
billum@billum-kro.dk
Besøg deres hjemmeside

På Vesterhavsvej 25 i Billum finder man byens kro. En kongelig privilegeret en af slagsen der på trods af en nyrenovering ikke glemmer kroens oprindelige historie. Det er også det indtryk, man får, når man kigger på menukortet. En god modernisering blandet sammen med gamle danske retter. Fleksibiliteten har gjort Billum Kro til et oplagt sted at spise sin middag.

Forretten spreder sig bredt fra carpaccio og vinbjergsnegle til røget laks og tigerrejer. Her burde det være muligt at finde noget for enhver. Indtrykket gentages, når man kigger ned på de mulige hovedretter. Pandestegte ål og biksemad efter gamle danske traditioner, og spareribs og pulled pork-burger til de mere moderne. Og så er det slet ikke blevet nævnt, at der også findes en speciel børnemenu til de mindste. Billum Kro har virkelig formået at lave et menukort, hvor der er noget, alle kan lide, og det gør stedet til oplagt mulighed for at spise din middag i hyggelige kroomgivelser.

Munkebo Kro

Fjordvej 56
5330 Munkebo
65974030
info@munkebokro.dk
Besøg deres hjemmeside

Munkebo Kro er en traditionsrig kro, hvor krostemningen er i højsædet. Middagen kan du derfor sagtens spise her, hvor der bliver værnet om gæsten på en hyggelig måde. Menuen består af den klassiske danske kromad, som er lavet på moderne vis.

Hvis det  er omkring frokosttid, så serverer Munkebo Kro masser af varme frokostretter. Her er der alt fra det klassiske stjerneskud til bøf af kalvefilet med bløde løg. Til alle frokostretter er der mulighed for at få kartofler og sovs med for 20 kroner ekstra, og det må bestemt siges at være en overkommelig pris. Skulle den tunge danske mad ikke trække, så byder menukortet også på en mere moderne sandwich, der har fået sit personlige præg med den hjemmelavede agurkesalat. Aftensmaden kan sættes sammen som en treretters menu med kvalitet fra start til slut.

Comwell Sorø Storkro

Abildvej 100
4180 Sorø
57835600
hotel.soro@comwell.dk
Besøg deres hjemmeside

Comwell i Sorø er et godt sted at holde dit afslappende kroophold. Men til et godt ophold hører sig også en god madoplevelse, hvor man bruger lidt tid på sig selv og sine nærmeste. Her er Comwell Sorø Storkro en god mulighed, da stedet råder over restauranten Pedersborg, hvor du kan få en god middag.

Stedet ligger i hyggelige omgivelse, og restauranten har store panoramavinduer, så der er udsigt ud over Sorø og Pedersborg Sø. Kroen anvender kun gode råvarer, og kokkens kærlighed til mad kommer til udtryk i den personlige og individuelle menu, som han gerne sætter sammen til dig. Dertil er stedet perfekt til dig, der elsker vin. Det dygtige personale hjælper dig gerne med at vælge den rigtige genre og årgang til din kulinariske middagsoplevelse.