De Sønderjyske kroer har altid været kendt for den gode stemning. Planlægger I at tage et smut på et kroophold i Sønderjylland er I havnet det helt rigtige sted. Med denne side har vi forsøgt at samle en oversigt over nogle af de bedste kroophold i Sønderjylland.

Sønderjylland byder på rigtig mange spændende kroer, hvor der er rig mulighed for afslapning eller et aktivt kroophold alt efter hvad I ønsker. Vi har løbende igennem teksten nedenfor skrevet om inspiration til oplevelser i nærheden af de enkelte kroer, og nederst på siden har vi også samlet nogle af de mange attraktioner som findes i det Sønderjyske.

Held og lykke med jeres kroophold i Sønderjylland.

Schackenborg Slotskro

Slotsgaden 42
6270 Tønder
74738383
schackenborg@slotskro.dk
Besøg deres hjemmeside

Denne kro skriger af kongelighed, og det er ikke uden grund. Kroen, eller slottet om man vil, var nemlig Prins Joachims hjem fra 1995-2014 og har en lang majestætisk historie. Så hvis du er interesseret i et kroophold, hvor alt er i højeste kvalitet og en smule kongeligt, så er du kommet det rigtige sted hen.

Schackenborg Slotskro ligger omgivet af skøn natur, hvor ænder går fri omkring og markerne spirer i området. Du kan ikke undgå at finde stedet en lille smule idyllisk. Prikket over i’et kommer, når du besøger kroens restaurant, hvor der bliver serveret mad af ypperste kvalitet. Schackenborg Slotskro er til dig, der ikke vil gå på kompromis med dit kroophold.

Klitgaard – Henne Strand

Porsevej 19 B
6854 Henne
75255049
kontakt@axelgaard.org
Besøg deres hjemmeside

Dette sted er ikke som alle andre, og det er det, der gør Klitgaard til noget ganske særligt. Kroen minder nemlig om et badehotel, hvor samvær og kvalitet står øverst på listen. Stedet rummer alsidige værelser i mange størrelser og har en første sal med både bordfodbold, billard og TV. Dagen kan passende afsluttes med en drink i Klitgaards whiskystue, hvor der bliver serveret væske i alle afstamninger.

Klitgaard er grundet sin placering ikke som alle andre kroer. Den ligger blot ti minutters gang fra vandet, og derfor er det en ideel mulighed for dig, der gerne vil opleve kystens sus. I en meget overkommelig gåafstand finder du også byliv, restauranter og caféer, hvor du kan nyde din dag. Klitgaard er alle tiders mulighed for at få et anderledes, sjov og begivenhedsrigt kroophold.

 

Kryb I Ly

Kolding Landevej 160
7000 Frederica
75562555
krybily@krybily.dk
Besøg deres hjemmeside

Denne familievenlige kro har alt, hvad du skal bruge for at få det perfekt ophold for dig og din familie. Hvad enten du er alene, på kærestetur eller med hele familie, så tilbyder Kryb i Ly deres assistance grundet kroens store fleksibilitet. KryB I Ly ligger nær ved Taulov og Fredericia, og grundet dens centrale beliggenhed er den nemt tilgængelig for mange. Det er ligeledes i overskuelig kørselsafstand til begivenheder som Legoland, Givskud Zoo og Billund Lufthavn.

Kroen har mange gode og optimale pakkeløsninger, hvor der findes noget for enhver. Her er ting som golfferie, bridgewalking og et lækkert fredagsophold blot nogle af de ting, som Kryb I Ly tilbyder. Dertil er restauranten af høj kvalitet, da personalet føler store forpligtelse til at oprette kroens mangeårige traditioner og standard. Menuen tilbyder alt fra klassisk dansk kromad til mere moderne retter.

Hotel Hovborg Kro

Holmeåvej 2
6682 Hovborg
75396033
info@hovborg-kro.dk
Besøg deres hjemmeside

Hotel Hovborg Kro har over 200 års krotraditioner. Det betyder også, at stedet godt ved, hvad der forventes af en ægte jysk kro. Derfor fokuserer kroen på den venlige gæstfri, hvor personalet altid er til rådighed for gæsten samt den klassiske jyske gastronomi.

Kroen har en krostue med lavt til loftet i ægte krostil, og den gamle kostald er lavet om til traditionelle kursuslokaler, så du kan holde dit møde eller arrangement på kroen. Køkkenet åbner deres låger for klassisk dansk mad med bøf, sovs og en delikat dessert. Kroen har hele 51 dobbeltværelser, så der skulle være god mulighed for at få et sted at sove, når man er færdig med at spise. Ligeledes er kroen optimal i forhold til golfferier.

Hejse Kro

Skærbækvej 17
7000 Frederica
75940622
hotel@hejse-kro.dk
Besøg deres hjemmeside

Hvis du vil have et kroophold, hvor den gamle krokultur bliver vedligeholdt, så er Hejse Kro stedet for dig. Kroen allervigtigste fokuspunkt er at bevare den gamle og traditionelle krokultur, hvor der bliver værnet om gæsten og lavet rigtig kromad. Kroen har beliggenhed i trekantsområdet nær Fredericia, og derfor er den også nemt tilgængelig.

Udover at kroen er tilgængelig som ophold, så er det også vigtigt for stedet, at der bliver værnet om dig. Så hvis du har et selskab eller møde, der skal holdes, så er Hejse Kro en god mulighed. Her vil der nemlig blive gjort alt for, at dit arrangement bliver husket fremover.

Rudbøl Grænsekro

Rudbølvej 36
6280 Højer
74738263
rudbol@rudbol.dk
Besøg deres hjemmeside

Kun få hundrede meter fra den tyske grænser, finder man den idylliske Rudbøl Grænsekro. Kroen ligger omgivet af skøn natur og har den gode madoplevelse som førsteprioritet. Derfor kan man også godt glæde sig til at få en god oplevelse på kroen, der har en historie, der går helt tilbage til 1711.

Kroen har bevaret sine traditioner og går meget op i det, som er vigtigst ved en kro. At man får en god madoplevelse. Derfor kan du også booke et særligt gourmetophold på Rudbøl Grænsekro, hvor maden får særlig opmærksomhed. Hvis du booker sådan et ophold, så vil der blive sammensat en lækker treretters gourmetmenu, hvor du vil få gastronomi af højeste karat.

Den Gamle Grænsekro

Koldingvej 51
6070 Christiansfeld
75573218
info@graensekroen.dk
Besøg deres hjemmeside

Tæt på honningkagebyen Christiansfeld ligger Den Gamle Grænsekro. Den danner ramme for en hyggelig og traditionsrig kro. Stedet går både ind for de gamle kronormer, men er også moderniseret, så man får lidt fra begge verdener. Når man bevæger sig ind i kroens opholdslokale, kan man mærke vingesuset fra historiens fortid, og det giver en rigtig krofornemmelse.

Menukortet på Den Gamle Kro er i særklasse, da kroen rammer et hav af muligheder. Her finder du alt fra hakkebøf til tunsalat. Der er med garanti noget for dig, og når du har spist, kan du gå op og slå mave på en af kroens mange værelser. Stedet har nemlig 26 klassiske kroværelser med udsigt til naturens skønhed. Der er alt fra enkeltmands- til firemandsværelser, og alle værelser har toilet, bad, TV og kaffe- og tefaciliteter.