Danmark har en lang række af smukke og historiske kroer fordelt over det ganske danske landskab. Disse kroer byder med glæde hjertelig velkommen, og inviterer dig som gæst på et kroophold.

Et kroophold vil for mange mennesker være en oplagt mulighed for at komme lidt væk fra hverdagens stress. Der findes en lang række kroer, der tilbyder afslappende kroophold med spa, wellness eller massage, såfremt det kunne have interesse.

Nedenfor har vi samlet et udpluk af nogle af de mange danske kroer, hvor det er muligt at nyde et kroophold:

Låsby Kro

Hovedgaden 49
8670 Låsby
86951766
info@laasby-kro.dk
Besøg deres hjemmeside

Hvis du gør stop et sted mellem Silkeborg og Aarhus, så burde du tage ind og overnatte på Laasby Kro. Det er her nostalgien spirer, og der vil være rig mulighed for at få et god gammeldags kromåltid i restauranten og en efterfølgende øl i slyngelstuen.

Laasby har næsten 50 værelser i forskellige størrelser, så alsidig- og tilgængeligheden er stor. Gennem hele året kommer der orkestre og spiller livemusik for at skabe en hyggelig stemning, som kun er en kro værdigt. Stedets beliggenhed gør også, at der gode attraktionsmuligheder i området. Aarhus, Silkeborg, Legoland og Himmelbjerget ligger alt sammen i kørselsafstand.

Borbjerg Mølle Kro

Borbjerg Møllevej 3
7500 Holstebro
97461010
info@borbjergmill.dk
Besøg deres hjemmeside

Gemt midt inde i den midtjyske natur finder man Borbjerg Mølle Kro. Her byder kroen dig velkommen ind i et eventyr af natur-, smags- og historieoplevelser. Den gamle vandmølle løber stadig og danner den perfekt ramme for dit kroophold. Hvad enten du er alene med familien eller firmaet. Borbjerg Mølle er ligeledes kendt som Det Jyske Afrika. Det kaldes stedet, fordi ejeren Esther Jensen har designet kroen med inspiration fra hendes utallige besøge i det afrikanske.

Borbjerg Mølle syder bestemt også af personlig og kvalitet. I 2011 var det en af de få kroer, der fik seks ud af seks stjerner af foreningen DRC. Sådan en karakter kan kun opnås, hvis der er gode ude arealer og beliggenheden er essentiel i forhold til attraktioner. Det er den på Borbjerg Mølle Kro, og de er stolte af deres sted. Kroen har sidst, men ikke mindst, hele ni selskabslokaler som gerne fyldes til dit arrangement.

Tambohus Kro

Tambogade 37
7790 Thyholm
97875300
tambohus@tambohus.dk
Besøg deres hjemmeside

Hvis du godt kan lide havudsigt, så vil Tambohus Kro med største sandsynlighed falde i din smag. Kroen har nemlig en fantastisk udsigt ud over Limfjorden. Der stråler kroen af idyllisk krostemning og stedets historie fra 1842 gør kroen charmerende.

Tambohus Kro har øje for gastronomien og er specialiseret i fisk. Så hvis du godt kan lide havets dyr som spise, så er det her stedet. Men kroen byder også på andre ting. Du kan f.eks. få et særligt diabetesophold, hvor du vil lære om kost ved hjælp af en diætist. Her vil der være fokus på at lave særlig mad fra bunden, som er tilegnet folk med diabetes. Derudover byder Tambohus Kro på wellness- og golfophold.

Hvalpsund Færgekro

Sundvej 87
9640 Farsø
98638600
post@hvalpsund-faergekro.dk
Besøg deres hjemmeside

Dette er endnu en kro, der byder på en historisk fortælling. Denne gang i Hvalpsund nær Farsø. Kroen stammer helt tilbage fra 1532 og nærmer sig derfor et halvt årtusind med traditioner. I dag kører Hvalpsund Færgekro på femte generation, og man bliver mødt med stolthed, når man anlægger et visit.

Kroen byder på en del fisk i restauranten, da beliggenheden er nær vandet, men det er naturligvis også muligt at få mere traditionelle danske retter som bøf med sovs og wienerschnitzel. Kroen er perfekt til det afslappende weekendophold, gourmetferien eller golfentusiaster. Helt ekstraordinært har kroen en snapserute, hvor det er ikke spiritussen, der er i højsædet, men derimod den mangfoldighed der findes af krydderurter, som er grobunden for en god snaps.

Nørre Vissing Kro

Låsbyvej 122
8660 Skanderborg
86943716
mm@nr-vissing-kro.dk
Besøg deres hjemmeside

I det østlige Jylland finder man Nørre Vissing Kro. Det er et sted, der har en lang historie bag sig, og det er med til at sætte sit præg på kroen. Dertil ligger kroen placeret omkring bakker, søer og skove, som giver stedet en særlig stemning. Kroens omdrejningspunkt er køkkenet, som kun benytter sig af de bedste råvarer. Blandt andet bruges der gedder og aborre fra søerne og snegle og svampe fra skoven. Dette er blot få af de anvendte ingredienser, der skaber en unik smagsoplevelse på Nørre Vissing Kro.

Når man besøger stedet, må man ikke snyde sig selv for at gå en tur i den føromtalte natur. Den danner ramme for mange af de ting, som kroen står for. Når du har været på en lang god opdagelse, kan du med stor glæde få stillet sulten i restauranten og dernæst gå til køjs på et af kroens behagelige værelser.

Kirsebærkroen

Kirsebærvej 1
4720 Præstø
55993955
info@kirsebaerkroen.dk
Besøg deres hjemmeside

På Kirsebærkroen handler det om at ”leje” en lejlighed og få morgenmad på sengen. Med andre ord handler det om at føle sig hjemme. Og man kan ikke andet end at føle sig godt tilpas i det flotte bindingsværk, som kroen har. Her er der egen indgang til ”lejligheden” fra haven og en hyggelig stemning.

Hvert værelse har to sovepladser, hvor der kan reddes op til en ekstra, hvis det ønskes. Derudover har nogle af værelserne eget minikøkken, så du selv kan kokkerere, hvis du vil det. Ydermere har alle værelser TV og WIFI. Når du ikke tilbringer tiden på værelset, kan du tage på visit i Præstø, som er en gammel købstad. Her kan man gå sig en tur i den lille charmerende by med knap 4.000 indbyggere.

Bromølle Kro

Slagelsevej 78
4450 Jyderup
58250090
mail@bromoelle-kro.dk
Besøg deres hjemmeside

Et idyllisk sted hvor man kan hygge og værne om hinanden i naturens skønne omgivelser. Det er en rammende betegnelse for det, som Bromølle Kro står for. Her er der rig mulighed for at udforske naturen i form af rolige vandreture i selskab eller alene. Kroen har 30 meget fredfyldte værelser, som ligger stille bagved kroen.

Udover den skønne beliggenhed midt i det vestsjællandske, så danner Bromølle Kro også ramme for en god madoplevelse. Her bliver man inviteret i det traditionelle danske køkken, hvor der bliver serveret nogle af de klassiske danske retter. Bromølle Kro er et fantastisk sted til dig, der gerne vil have en god oplevelse med gamle krotraditioner i naturens smukke omgivelser.