fbpx

Gør noget særligt ud af weekenden

Nogle gange får man lyst til, at der skal ske lidt mere end bare at sidde på sofaen med fjernbetjeningen i hånden. Og heldigvis er der masser af muligheder for at gøre weekenden mindeværdig uden den helt store planlægning. Her kommer vi med tre gode tips til, hvordan du kan gøre den kommende weekend til en, der sikkert vil blive husket for noget ganske særligt.

Tag på impulsivt weekendophold på en historisk herregård

Danmark er fyldt med små smørhuller, der giver dig mulighed for at skifte de hjemlige rammer ud med noget, der kan noget helt andet. Måske har du lyst til en weekend med lidt luksus i form af noget godt at spise og nogle gemakker, der lægger op til fuld forkælelse for sjælen. Det kan du blandt andet finde på herregården Nørre Vosborg, hvor der er lagt op til et par dages afslapning på et afsides sted, hvor man kan plukke af den vestjyske naturs goder og gå på opdagelse i de historiske stuer, der gemmer på fortidsminder fra flere hundreder af år tilbage. 

Desuden kan du få en oplevelse, der er noget ud over det sædvanlige, hvad maden angår. For her findes der nogle temmelige ambitiøse madkoncepter, som med udgangspunkt i stedets historie serverer eksperimenterende og unikke kreationer, der har høstet ros fra flere af landets allerstørste madanmeldere. Her er du således sikret et weekendophold i Holstebro, der vil fæstne sig i erindringen.

Besøg nogle af landets markeder eller små gallerier

Hvis du har lyst til en lidt anderledes shoppingoplevelse, som er ret hyggelig og fyldt med nye indtryk, kan du køre ud til spændende markeder, der lokker med alt fra kulinariske specialiteter til kunsthåndværk af forskellig art. Med inspiration fra udlandet er det blevet mere og mere populært at holde tematiserede markeder på spændende steder – og det er ofte muligt at finde et marked af en eller anden slags i bekvemmelig afstand fra hjemmet, nærmest uanset hvor i landet, du bor. Er det kunsten, der trækker, kan du også overveje at besøge en af de små gallerier, der giver en helt anden stemning og personlig atmosfære end de store pendanter. 

Kom ud og brug naturen

I store dele af landet kan du opleve magien ved den uberørte natur. Og faktisk skal der oftest ikke meget mere til for at få en god oplevelse. Det gælder uanset vejr og årstid. Tag noget passende tøj på og tag ud og oplev nogle af de utallige underskønne steder med skov, vand, åbne vidder og kuperet terræn. Der findes besøgsværdige naturscenarier overalt i Danmark – så det er bare med at tage noget passende tøj på og bevæge sig ud mod det nærmeste område, man endnu ikke har set. Mere besværligt behøver det faktisk ikke at være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.